333. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

DSC_1642

Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina započelo je u subotu 2. srpnja, blagoslovom hodočasnika pješaka u Varaždinskoj katedrali u 3 sata ujutro na 46 kilometara dug put prema svetištu Majke Božje Bistričke.

Prolazili su kroz Trg slobode, Kapucinski i Vidovski trg, kroz Jalkovečku ulicu prema Beretincu i do Belskog dola gdje su uz krači odmor nastavili kretanje preko Podruta i Konjščine do Vinskog Vrha odakle su se u 14:00 sati započeli u zajedničkoj svečanoj procesiji spuštati prema svetištu Majke Božje Bistričke.

Prvog dana hodočašća svetu misu u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom predslavio je varaždinski biskup mons. Bože Radoš u zajedništvu s oko 15 svečenika, uz govor dobrodošlice rektora Svetišta Majke Božje Bistričke, Domagoja Matoševića.

Nakon svete mise u 21 sat započela je pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na kalvariji, a pobožnost su animirali župni zbor i suradnici Župe sv. Josipa iz Varaždina.

Glavni hodočasnički dan u nedjelju 3. srpnja započeo je pobožnošću križnoga puta na kalvariji s početkom u 9 sati, a središnja zavjetna sveta misa vjernika grada Varaždina proslavljena je u crkvi na otvorenom u nedjelju u 11 sati. Misu je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš u zajedništvu sa biskupom u miru, mons. Josipom Mrzljakom, kao i sa župnicima i svečenicima varaždinskih župa.

Zavjetno varaždinsko hodočašće u Mariju Bistricu završava u ponedjeljak 4. srpnja svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19:00 sati.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *