Košarkaši Varteksa ove godine ulaze u Drugu hrvatsku ligu Sjever!

1656572499342

Košarkaški klub Varteks iz Varaždina otišao korak više… sljedeće sezone će nastupiti u drugoj hrvatskoj ligi Sjever!

Klub se kvalitetno razvija već par godina, za što su osobito zaslužni treneri Dejan Čonda, Matija Ciglar i Marin Cesarec koji vode mlađe skupine, te Petar Zajec i Andro Skupnjak koji vode seniorsku ekipu.

“Ove sezone napravili smo odličan posao, stabilizirali smo seniorsku ekipu, doveli dosta mladih igrača najviše Varaždinaca. Također namjera nam je zadržati većinu postojećeg igračkog kadra uz naravno još par pojačanja od kojih su tri sigurna a sa par njih još razgovaramo. Svi zajedno biti će predstavljeni prije početka sezone.

Najvažnija nam je dugoročna stabilnost kluba koju ćemo graditi pretežito na domaćim snagama. Želja nam je da se na tribine vrati publika i navijači odnosno ljubitelji košarke koji će uživati u igri domaćih dečki.

Glavni plan i daljni cilj kluba je uložiti svu energiju i znanje u razvoj mlađih dobnih kategorija i trenerskog kadra za rad s mladim igračima. Za sad nam je odlično krenulo uspjeli smo oformiti tri ekipe mlađih kategorija dječaci do 9, 11 i 13 godina a na pragu je i ekipa kadeta odnosno dječaka do 17 godina.

Također ove godine smo dogovorili suradnju s košarkaškom akademijom Mrav iz Zagreba što je odlično za razvoj naših trenera i dječaka mlađih dobnih kategorija kroz razne turnire, kampove, seminare i prijateljske utakmice.

Sljedeće sezone očekujemo stabilnu seniorsku sezonu i cilj nam je sredina tablice, a uz malo sreće i podršku navijača nadamo se i kojem mjestu više. Također očekujemo još bolje rezultate u mlađim dobnim kategorijama i čim veći broj djece da se uključi u sport odnosno košarku, što je prioritet.

Drago nam je i da imamo podršku lokalnih sponzora i javnog sektora, naročito Grada Varaždina i drugih subjekata kao što je Varkom d.d. kojima ovom prilikom zahvaljujem što su prepoznali i podržali određene projekte kluba.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane dječake od 1 – 5 razreda osnovne škole da nam se uključe u besplatnu školu košarke za nove članove ovog mjeseca (srpanj) na vanjskim igralištima u Varaždinu….
Sve informacije na: facebook – kk varteks i
www.kkvarteks.com
ili
kosarkaski.klub.varteks@gmail.com

Zaključio je predsjednik kluba Petar Zajec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *