Projekcija dokumentarnog filma GAVRAN 101

U četvrtak 27.5.2021. s početkom u 18:00h bit će prva od ukupno pet projekcija filma u okviru projekta “Nemirni uMirovljenici” (ref.br.UP 04.2.1.09.0093), u sklopu podprograma Kino Marof za seniore koju organiziraju Udruga umirovljenika Novi Marof i Pučko otvoreno učilište Novi Marof, a koja će se održati velikoj dvorani Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” Novi Marof.
Projicirat će se dokumentarni film Gavran 101 kojeg je realizirala Udruga veterana 1. gardijske brigade Tigrovi. Film govori o legendarnom zapovjedniku Damiru Tomljanoviću Gavranu, čovjeku koji je budio najbolje u ljudima za života, a ovim filmom činit će to i dalje.
Uz moderatoricu filmske večeri prof. Sunčicu Križan Kadi, gosti će biti: Ilija Vučemilović Šimunović, Tomislav Kranjčec, Zoran Hržan te Darko Katuša koji će progovarati o temama koje proizlaze iz filma, a progovarat će se i raspravljati o problematici umirovljenih hrvatskih branitelja.
Projekcija filma se organizira u skladu s epidemiološkim mjerama za sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.
Prije same projekcije u 17:00h u holu Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” Novi Marof bit će otvorenje izložbe koja prati film „Ratni put 5. bojne 1. A brigade Tigrovi“.
Projekt „Nemirni uMirovljenici“ (ref. br.: UP.04.2.1.09.0093) je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.), Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika (ref. br.: UP.04.2.1.09).

 

leave a reply