‘Čitanje NJE’ gostuje u Varaždinu

A kako je u njezinim cipelama?

Drugi ciklus ‘Čitanja NJE’, u suradnji s GK Zorin dom u Karlovcu i glumicama Petrom Cicvarić i Ana Marijom Štefanac, u režiji Petre Pleše, u travnju je predstavio dramu Mie Laure Jurčić ‘Cijele, ali isprepletene’.
Nakon javnog scenskog čitanja dr.med. Igor Salopek održao je dinamično i edukativno predavanje na temu ‘Njezino mentalno zdravlje’ u kojem se, pored statističkih podataka o psihičkim poremećajima koji pogađaju žene u odnosu na muškarce u RH, osvrnuo na važnost i utjecaj bliskih ljudi kao i struke i zajednice u pristupu i pomoći osobama koje pate od lakših i težih oblika psihičkih poremećaja, vješto povezujući vlastita iskustva i primjere s licima iz predstavljene drame.
6 glumica traži autora u svibnju se ‘seli’ u Varaždin gdje će, u suradnji s Umjetničkom organizacijom Gllugl i lokalnim umjetnicama, 12. svibnja predstaviti monodramu Kristine Gavran ‘U mojim cipelama’ u režiji Barbare Rocco i izvedbi glumica, samostalnih umjetnica Katarine Arbanas, Sare Ipše i Hane Kunić, na vanjskoj sceni Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 s početkom u 20 sati.
Nakon predstavljanja drame, koja uz inovativan režijski pristup Barbare Rocco nadrasta izvedbenu formu jer uključuje I multimedijalne platforme, redateljica Ksenija Krčar i dramaturginja i spisateljica Vesna Torjanac održat će zanimljiva izlaganja; ‘Internalizirana mizoginija ili kad žena mrzi ženu’ koje će otvoriti temu ženskih neprijateljstava, posramljivanja i stereotipa o ženama koje žene same, nesvjesno, održavaju na životu, čineći time štetu najprije sebi, a onda i drugim ženama, te ‘Žensko tijelo kao zazorna scenska stvarnost’.
Ulaz na program je slobodan.

leave a reply

Izdvojeno