Na varaždinskom aerodromu ovoga vikenda održan veliki padobranski miting

Više od stotinu padobranaca na nebu iznad Varaždina

Nakon gotovo tri godine na varaždinskom aerodromu je ponovo održana atraktivna priredba. Na velikom padobranskom mitingu nastupilo je više od stotinu padobranaca iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Francuske koji su uživali u atraktivnim skokovima s 4 tisuće metara.
Organizatori ove atraktivne priredbe na varaždinskom nebu bili su Grad Varaždin, tvrtka Parkovi, Aeroklub Varaždin i padobranski klub Skydive Croatia, koji su padobrancima na varaždinskom aerodromu osigurali idealne uvjete.
-Ukazala nam se prigoda da ovoga vikenda Varaždin bude padobransko središte ne samo Hrvatske već i šire regije. Imamo idealne uvjete za skokove, raspoloženje je bilo odlično, a naš se klub i ovom prigodom iskazao kao odličan domaćin padobrancima iz cijele Hrvatske, ali i onima koji su u Varaždin stigli iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije pa čak i iz Francuske. Ovom priredbom nastojimo oživjeti dugu i bogatu tradiciju padobranstva u Varaždinu. Naš je klub od pedesetih godina prošloga stoljeća školovao više od 1.500 padobranaca i padobranki, među kojima su bili i državni prvaci i rekorderi. Padobranski sport je nažalost, gotovo potpuno zamro osamdesetih godina, no sada imamo prigodu da zajedno s članovima Padobranskog kluba Apollo na našem aerodromu ponovo oživimo ovaj atraktivni sport – naglasio je Josip Novak, predsjednik Aerokluba Varaždin.
Promocija padobranstva
Samo prvoga dana ove atraktivne priredbe na kojoj je nastupilo tridesetak padobranaca iz padobranskih klubova a izvedeno je i više od 80 skokova u tandemu, što svjedoči o velikom zanimanju padobranaca, ali i publike koja je na varaždinskom aerodromu promatrala atraktivne skokove s 4 tisuće metara.
-Drago mi je da smo ovdje i da smo zajedno s kolegama iz Aerokluba Varaždin i Padobranskog kluba Apollo uspjeli pokrenuti ovaj program, za koji se nadamo da će prijeći u tradiciju. Izuzetno smo zadovoljni organizacijom na varaždinskom aerodromu i odazivom padobranaca, a posebno onih koji su odlučili skakati u tandemu. Riječ je o ljudima koji su s našim instruktorima skakali u tandemu, a koji nisu imali nikakvo iskustvo u padobranstvu. Zato ćemo ovaj padobranski miting ponovo organizirati u Varaždinu 15. i 16. svibnja, a planiramo da takav program ove godine u Varaždinu ponudimo svaki mjesec – najavio je Anđelko Vuletić, predsjednik Padobranskog kluba Skydive Croatia.
Atraktivni padobranski program sigurno će pridonijeti popularizaciji padobranskog sporta, ali i oživljavanju varaždinskog aerodroma.
-Grad Varaždin je ponovo vratio kontrolu nad varaždinskim aerodromom i zajedno s tvrtkom Parkovi pokreće niz aktivnosti na aerodromu. Već sljedećeg tjedna započet ćemo sanaciju aerodromske piste i stajanke, uređenje krovišta aerodromske zgrade, kako bi naš aerodrom što prije ponovo bio u punoj funkciji – naglasio je Zlatan Avar, dogradonačelnik Varaždina.
Aerodrom će uskoro biti u punoj funkciji
Značaj varaždinskog aerodroma za ovdašnje gospodarstvo i turistički razvoj istaknula je i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

leave a reply