Svečana smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenje glasnog pucnja na Starom gradu

Ove subote, 17. travnja 2021. godine Varaždinska građanska garda kreće sa novim ciklusom svečane smjene straže ispred gradske vijećnice i izvođenjem glasnog pucnja na Starom gradu.
Poštujući sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite straža će se održati u starom terminu – od 11 do 12 sati.

Prvi – novi- stanovnik “Purgarske kuće slavnih”, prvi “topnik” u novoj sezoni biti će Mario Šoštarić, ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović”. Naravno, nije to zato što smo Mac i ja generacija, što smo rasli zajedno i zato što smo, sada već, stari Banfičari. Prije svega to je zato što je Mario dao sebe za novu knjižnicu. Samo on zna koliko je noći neprospavao, koliko je papira potrošeno, koliko je tablica, proračuna,… sastavio da bi naša knjižnica, zasluženo, dobila novi prostor.

Ostati će zapisano da je u njegovom mandatu Varaždinska knjižnica i čitaonica i dobila novi prostor i nove sadržaje. Mario je uspješan ravnatelj ustanove u kulturi Grada Varaždina, jedne od najstarijih na ovim prostorima, Mario je kolekcionar, diplomirani knjižničar, ponosni otac i naravno naš Varaždinec. Mario je i čovjek bez mrlja u svojoj karijeri, o njemu se nikad nije potiho pričalo na terasama, uz kavu, na njega se nije upiralo prstom…

Grad Varaždin treba biti zahvalan što ima takvog čovjeka, rekao bih – pravog čovjeka, na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Varaždinska građanska garda, kao prvo nematerijalno kulturno dobro Grada Varaždina i čuvar tradicije i kulture našeg grada zahvalna je Mariju za svu predanost i ukupan angažman oko realizacije tako važnog projekta za kulturu našeg grada.
Svoju zahvalnost iskazuje mu mjestom iza Varaždinskog topa.

U duhu kulture i tradicije pozdravljam Vas pozdravom Varaždinske građanske garde

ZA HRVATSKU – S BOŽJOM POMOĆI

leave a reply