STK Starr uskoro domaćin trećem velikom europskom natjecanju

Finale Eurkupa u svibnju u Varaždinu

Nakon prvog kola Europskog stolnoteniskog kupa igranog u trima državama Španjolskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj, 8 klubova prošlo je u završnu fazu, a Varaždin i Hrvatska ponovo će od 12. do 15. svibnja ove godine biti domaćini završnog europskog stolnoteniskog turnira.
U finale su se iz četiriju skupina plasirala po dva najbolja kluba – iz A skupine dubrovački Stk Libertas Marinkolor i rumunjski CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc, iz skupine B španjolski Asisa Borges Vall i ruski TTSC UMMC-ELEM, iz skupine C austrijski Solex-Consult Wiener Neustadt i slovački SK Vydrany, dok će iz D skupine u finalu igrati talijanski klub Top Spin Messine i mađarski klub Pte Peac Kalo-Meh. Oni su u ranijem dijelu natjecanja D skupine svladali domaćina STK Starr te dosadašnjem trostrukom prvaku Hrvatske u stolnom tenisu ovaj puta onemogućili prolazak u finale Eurokupa.
Važno je istaknuti kako je STK Starr proljetos u žiži prvog vala pandemije koronavirusa vrlo uspješno organizirao U-21 Europsko stolnotenisko prvenstvo temeljem čega je proteklog vikenda bio domaćin dvjema euroskupinama. Zbog povoljne situacije s koronavirusom ali i odlične organizacije i domaćinstva dosadašnjih natjecanja, Europska stolnoteniska Federacija odlučila je domaćinstvo finalnog Turnira ponovo dodijeliti Varaždinu.

leave a reply