Dragovoljna predaja pirotehničkih sredstava – petardi

Obavještavamo građane kako Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, koji je stupio na snagu dana 2. siječnja 2021. godine, građanima više nije dopuštena nabava, posjedovanje niti uporaba petardi i redenika kategorije F 2.
Podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.
Ovim putem pozivamo i građane koji još uvijek imaju u posjedu petarde i redenike čije posjedovanje i uporaba više nije dozvoljena, da u sklopu spomenute akcije, dragovoljno predaju zabranjena pirotehnička sredstva.
Napominjemo građanima da ne donose oružje, eksplozivna sredstva, petarde, redenike i druga pirotehnička sredstva sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave.
Za dragovoljnu predaju nije predviđena nikakva sankcija.

leave a reply