Povećani oprez prilikom sudjelovanja u prometu

Obzirom na trenutnu vremensku situaciju sa čestim temperaturnim promjenama, maglom i padalinama, mokrim i skliskim kolnikom podsjećamo sve sudionike na povećani oprez u prometu!

Jučer u večernjim satima i danas u ranim jutarnjim satima na području Policijske uprave varaždinske dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba od zadobivenih ozljeda smrtno stradala, a jedna je osoba zadobila za sada neokvalificirane ozljede. Za nastanak ovih prometnih nesreća odgovorni su mladi vozači, koji se nisu pridržavali prometnih propisa i vožnju nisu prilagodili vremenskim uvjetima i stanju kolnika.
Obzirom na navedeno, napominjemo kako vožnja u uvjetima smanjene vidljivosti i pri nepovoljnim vremenskim uvjetima zahtjeva dodatnu pozornost stoga apeliramo na sve vozače da prilikom vožnje po magli, mokrom i skliskom kolniku uspore vožnju i prilagode brzinu uvjetima.
Tijekom vožnje je potrebno povećati sigurnosni razmak, izbjegavati nagla kočenja i ubrzavanja, te voditi račina o ostalim sudionicima u prometu.
Ovom prilikom apeliramo na sve, a posebno na mlade vozače da svojim odgovornim ponašanjem u prometu sačuvaju svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje drugih sudionika u prometu.
Podsjećamo da je mladi vozač,  vozač motornog vozila u dobi do navršene 24 godine života, koji posjeduje vozačku dozvolu izdanu na teritoriju Republike Hrvatske. Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako je pod utjecajem alkohola, odnosno ne smije upravljati vozilom niti s koncentracijama manjim od 0.5 g/kg.

leave a reply