Općinsko vijeće Brezničkog Huma – Proračun za 2021. godinu 4,2 milijuna kuna

Ovogodišnja posljednja sjednica Općinskoga vijeća općine Breznički Hum zbog pandemije koronavirusa po prvi puta u povijesti održana je putem video konferencije, a vijećnici su jednoglasno podržali prijedlog općinskog Proračuna za iduću godinu koji će iznositi 4 milijuna i 255 tisuća kuna.

– Važno je napomenuti kako je ovdje riječ o tehničkom iznosu Proračuna – napominje općinski načelnik Zoran Hegedić. Obzirom da nam slijedeće godine predstoje Izbori, ovaj je Proračun više tehničke naravi i u njega nisu stavljeni nikakvi posebni projekti već samo oni koje trebamo dovršiti, a ostavili smo si mogućnost javljanja na natječaje koji će se pojaviti i biti od općinskog interesa. Poslije lokalnih Izbora nova će garnitura vlasti u općini rebalansom Proračuna uskladiti iznose s potrebama – istaknuo je Hegedić.

Rebalansom, pak, Proračuna za 2020. godinu, čiji iznos je na kraju manji u odnosu na planirani, a zbog situacije s koronavirusom općinski su vijećnici donijeli odluku o odustajanju od jednoga kapitalnog projekta vezanog uz cestovnu infrastrukturu te taj projekt prebacili na iduću godinu, tako da je usklađen i Proračun za tekuću godinu koji je konačno manji za iznos spomenutog projekta – zaključio je načelnik.

Na ovoj posljednjoj ovogodišnjoj online sjednici općinskoga vijeća brezničkohumski su vijećnici dogovorili izmijene u Statutu i Poslovniku, a sve vezano uz nove zakonske propise.

__________________________________________________________________

Breznički Hum pomaže stradalima u potresu

Osim manjih oštećenja trošnijih dimnjaka i krovova koje su sanirali sami, općina Breznički Hum uplatila je financijsku pomoć od 5 tisuća kuna za stradale u jučerašnjem razornom potresu, Organizirali su i prikupljanje pomoći u prehrambenim i higijenskim potrepštinama, koje se zaprimaju od 16 do 18 sati u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Breznički Hum. Novčana pomoć može se uplatiti na račun Crvenog križa u PBZ-u na IBAN: HR6923400091511555516, s pozivom na broj: 770, a za uplate iz inozemstva na SWIFT CODE: PBZGHR2X.

leave a reply