Habijan pokrenuo postupak zaštite prirode planine Ivančice

Varaždin, 16. prosinca 2020. – Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan u srijedu je održao prvi sastanak s državnim tajnikom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mariom Šiljegom i ravnateljem Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Aljošom Duplićem na temu zaštite područja planine Ivančice.

Na sastanku je definiran plan aktivnosti, a sljedeći korak kojeg zastupnik Habijan najavljuje jest podrška lokalne zajednice te, u suradnji s nadležnim Zavodom i Ministarstvom, izmjena i usklađenje stručne studije za budući zaštićeni dio prirode – Ivančica.

„Kao sto sam već istaknuo u svojoj raspravi u Hrvatskom saboru o Prijedlogu zakona o proglašenju parka prirode Dinara, s obzirom na to da na sjeveru Republike Hrvatske ne postoji ni nacionalni park niti park prirode te imajući u vidu da naša Ivančica ispunjava sve uvjete poput bioraznolikosti i georaznolikosti da po Zakonu o zaštiti prirode postane zaštićeni dio prirode, inicirao sam postupak proglašenja i vjerujem u pozitivan ishod ove priče.“ – rekao je Damir Habijan.

leave a reply