Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Ludbrega

Ponašajmo se ozbiljno!

Iako brojke za studeni pokazuju veliki broj sugrađana koji su zaraženi virusom Covid 19, Grad Ludbreg u svim segmentima života funkcionira normalno i uobičajeno. Stožer civilne zaštite u suradnji primjenjuje sve mjere koje je donosio nacionalni ili županijski stožer, sve ustanove i institucije u vlasništvu Grada rade uobičajeno uz maksimalno pridržavanje svih epidemioloških mjera, a uz pomoć medija stalno se odašilju i poruke za odgovorno ponašanje. Također i svi gospodarstvenici u svom svakodnevnom poslu pridržavaju se svih preporučenih mjera tako da proizvodnja nije stala nijednog trenutka, čime su pokazali da je moguće funkcionirati i u ovim izazovnim vremenima. Ne treba smetnuti s uma da u ludbreškim firmama i ustanovama rade i mnogi zaposlenici koji na posao dolaze iz drugih gradova, općina i županija te je posebno izazovno koordinirati epidemiološku situaciju.
Stožer je u jednom trenutku zatvorio na 10-tak dana i dječji vrtić u gradskom vlasništvu, ali je preporučio da se isto učini i s osnovnom školom koja je u vlasništvu Županije. Imali smo priliku vidjeti na proljeće pa tako i sada, koliko je teritorijalni ustroj Hrvatske složen i vrlo se teško nosi s izazovima izvanrednih situacija kada se odluke moraju donositi u cijelosti na lokalnom terenu te osiguravati mobilnost i funkcioniranje svih sustava.
Kako kriza s pandemijom očito ne jenjava, još jednom pozivamo sugrađanke i sugrađane svih dobnih uzrasta da budu odgovorni prema sebi, a još više prema drugima kako bi se ove ozbiljne brojke smanjile i kako bismo svi zajedno prebrodili zimu bez velikih posljedica. Ludbrežanke i Ludbrežani su i ovim teškim vremenima pokazali da možemo ići naprijed odgovorno, gradeći sigurno okružje za sve nas. Ostanimo i dalje odgovorni i u ovoj ozbiljnoj situaciji, ponašajmo se ozbiljno jer mnogi od nas su se borili s ovim virusom ili netko od naših najbližih te znamo da je virus tu.

NAČELNICA STOŽERA:
Renata Potočnik

leave a reply