Festival „Hvalospjev Ljubavi“: nastupa Antonio Tkalec, gost vlč. Tihomir Kosec

U nedjelju 4. listopada na Franjevačkom trgu u Varaždinu od 19.45 sati održat će se 11. po redu tradicionalni festival moderne duhovne glazbe „Hvalospjev Ljubavi“ 2020.

U sklopu festivala nastupit će kantautor moderne duhovne glazbe Antonio Tkalec. Uz Antonia će nastupiti njegovi dugogodišnji prateći glazbenici i vokali, a poseban gost bit će vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Antonio je prošle godine proslavio 20 godina uspješne karijere u modernoj duhovnoj glazbi s kojom je od Ministarstva kulture RH zaradio status “Samostalnog glazbenog umjetnika” te je tako postao jedini profesionalni glazbenik u Europi koji je ovaj status primio stvarajući samo modernu duhovnu glazbu. Do sada je objavio četiri studijska albuma, za koje je primio više od deset, od ukupno 25 glazbenih nagrada. Autor je više 150 skladbi, a godišnje održi četrdesetak autorskih koncerata diljem Hrvatske i Europe. Unatrag deset godina, zabilježio je mnoge glazbene suradnje sa domaćim, ali i svjetski poznatim glazbenicima: Michael W. Smith, Kathy Kelly, Steve Corrao i drugi.

leave a reply