Film “Stepinac – Kardinal i njegova savjest” u kinima gradova Varaždinske biskupije

Film “Stepinac – Kardinal i njegova savjest” u kinima gradova Varaždinske biskupijeVARAŽDINSKA BISKUPIJA, 24. 9. 2020. Dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest scenaristice i redateljice Višnje Starešina, počinje s prikazivanjem od 24. rujna u kinima diljem Hrvatske, pa tako i u Varaždinskoj biskupiji

Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači te prikazivanja na Pula Film Festivalu u rujnu ove godine, otvara se mogućnost da film vidi i šira publika.

U Varaždinskoj biskupiji prikazivanje filma je dogovoreno u Ivancu 24. 9. Novom Marofu 26. 9. te u Varaždinu 29. – 30. 9. Osim toga prikazivanje je planirano i u Koprivnici.

Film priča priču o iznimnoj osobnosti Alojzija Stepinca, kako se svojedobno najmlađi nadbiskup na svijetu nosio s izazovima najokrutnijih autoritarnih i totalitarnih režima 20. stoljeća. Zašto je za Pavelića bio „magarac“, a za Tita postao neprijatelj br. 1? Zašto je u Titovoj Jugoslaviji suđen, a u slobodnoj Americi slavljen kao simbol otpora komunizmu u porobljenoj Europi? Što je činio i kako se čovjek i nadbiskup Alojzije Stepinac nosio s posljedicama svojih izbora u najsloženijim povijesnim vremenima?

Sve informacije u vezi prikazivanja filma u kinima CineStar u kojima prikazivanje započinje 24. rujna možete pronaći na njihovim mrežnim stranicama dok trailer za film možete pogledati …

Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

leave a reply