Dani ludbreške “Svete nedjelje” Središnju misu 6. rujna predslavi mons. Giorgio Lingua

Dan uoči proslave Predragocjene Krvi Kristove, u subotu 5. rujna, u Ludbreg hodočaste brojne župe iz Hrvatske. Prve dvije rane mise, u 6 i u 7 sati bit će u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, a ondje će biti i prilika za sakrament svete ispovijedi.
U Zavjetnoj kapeli na otvorenom bit će misa u 9 sati, a potom i euharistijsko slavlje uz ulaznu procesiju u svetište s početkom u 10.45 koje će predvoditi varaždinski biskup Bože Radoš.
U Zavjetnoj kapeli će biti izložena relikvija svete Krvi i Presveti Sakrament na klanjanje. Hodočasnici će moći obići oltar i to u tišini bez pjesme.

Na dan proslave Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, na „Svetu nedjelju“ 6. rujna središnje euharistijsko slavlje predslavi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. U 10 sati, na ulazu uz prostor svetišta, kreće procesija svećenika i biskupa prema Zavjetnoj kapeli gdje će potom započeti sveta misa.

Već od 8 sati bit će prijem hodočasnika u Zavjetnoj kapeli gdje će, u posebnoj niši, biti izložen Presveti Oltarski Sakrament kao i relikvija Svete Krvi na oltaru. Hodočasnći će moći obići oltar i izvršiti svoje zavjete, no potrebno je držati se distance i predloženih mjera za sprječavanje širenja zaraze korona virusom.

Toga dana mise će još biti u 6 i u 7 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

Kako poručuju iz ludbreškog svetišta, ovogodišnje slavlje bit će organizirano bez velike procesije gradom radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19. U vrijeme hodočašća potrebno je pažljivo slušati upute Stožera civilne zaštite. Na ulazu u crkvu i Zavjetnu kapelu obavezno je dezinficirati ruke i, ako ostane mjera na snazi, nositi masku. Pričešćuje se samo na ruku te je potrebno voditi računa i o održavanju propisanog razmaka.

leave a reply