Proslava Gospe Škapularske u crkvi i samostanu sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu

Svečana vanjska proslava Gospe Karmelske, Škapularevo, kod varaždinskih franjevaca biti će u nedjelju 19. srpnja. Svete mise toga će dana biti u 7, 8, 9 i 11 sati dok će glavno slavlje u 18:30 predvoditi varaždinski biskup Bože Radoš.

Za tu će se proslavu vjernici pripremati Trodnevnicom koja započinje na sam blagdan Gospe Karmelske 16. srpnja. Toga će dana svete mise biti u 7, 8, 9, 11 i 18.30.
Prije večernje svete mise započet će Trodnevnica molitvom za obitelj i susretom vjernika obučenih u škapular u 17:30. Svetu misu predvodit će vlč. Zoran Gložinić, a pjevanje će animirati zbor župe Kučan Marof .

Trodnevnica se nastavlja u petak 17. srpnja i u subotu 18. srpnja u 17:45, a svete će mise i liturgijsko pjevanje predvoditi: u petak vlč. Josip Đurin i zbor župe Sv. Fabijana i Sebastijana, a u subotu vlč. Siniša Dudašek i zbor župe Sračinec.

Franjevci crkve i samostana sv. Ivana Krstitelja podsjećaju na mogućnost svete ispovijedi prije svakog misnog slavlja te kako nema proštenja bez oproštenja.

leave a reply