Hrvatska turistička promocija

„Sunčani sat” na Drugom emitiran iz Brezničkog Huma

Kultna turističko-gospodarska mozaična radijska emisija Sunčani sat Drugog programa Hrvatskog radija u petak je uživo emitirana iz Brezničkog Huma, točnije iz ugodne lokacije Vinarije Šafran.
Eminentni su voditelji ove emisije Zlatan Skalicki i Sabina Jaganjac u dva sata trajanja proanalizirali gotovo sve – od povijesti i karakteristika do ljudskih i gospodarskih potencijala ovoga mjesta na samome jugu Varaždinske županije, koje je poznato i po tome što je osobnim odabirom papine Komisije svetoga oca Benedikta XVI. upravo Šafranov mirisni Traminac određen za misno vino na slavlju u Splitu 2011. godine. Općinu i njene karakteristike predstavio je načelnik Zoran Hegedić, vinariju Šafran ugledni poduzetnik Josip Tržec, komunalne je teme birao Stjepan Jakopčić, udrugu za kulturu i književnost Humščak predstavila je njena predsjednica Ružica Kišur, gospodarsku pak, i poljoprivredenu situaciju u regiji predsjednik udruge Graber Mladen Jakopović, dok je o neobičnom atraktivnom sportskom sadržaju vezanom uz moto kros govorio predsjednik udruge PK Team Dejan Opet.
Nije se samo pričalo već se i sviralo, a za glazbeni je potpuri odabran orkestar Limene glazbe Sveti Martin, o kojem je u emisiji govorila tajnica orkestra Karla Hegedić.
– Predstavljanje općine Breznički Hum na doista sveobuhvatan i drugačiji način tim je vrednije jer su zahvaljujući Hrvatskom radiju Lijepoj našoj predstavljene mogućnosti i potencijali općine Breznički Hum i cijeloga kraja – naglasili su domaćini.

leave a reply