Skupština VKK Varaždin

100. godina organizirane filatelije u Varaždinu

U sklopu ugostiteljskog objekta „Zvonimir“, Varaždinski klub kolekcionara – VKK, održao je Izbornu Skupštinu.
U godini u kojoj VKK slavi 100. godina organizirane filatelije u Varaždinu, skupštini je nazočilo 23. od 27. članova, predsjednik Hrvatskog filatelističkog saveza- HSF, Julio Maras, gosti s kojima klub surađuje, dobitnici Priznanja VKK.
Opširno izvješće o protekloj godini i četverogodišnjem razdoblju iznio je tajnik Srečko Sačić i predsjednik Milan Pavleković. Svim prisutnim uručen je „Ljetopis 2019. –VKK Varaždin“, u kojem su kroz sliku i riječ ukratko prikazani svi važniji trenuci VKK U 2019. godini, filatelistička izdanja, prigodni žigovi izdani u suradnji s udrugama, općinama, gradovima Varaždinske županije. Ljetopis će biti izuzetno štivo za brojne kolekcionare, pogotovo pošto slika govori više od tisuću riječi, a u njemu se nalaze brojni dokumenti, slike, članci, vezani uz povijest kluba, od 1920. godine do danas.
Finacijsko izvješće iznio je Željko Pintarić, naglasivši da se klub financira isključivo iz vlastitih sredstva, od svojih članova kako volonterskim radom, tako i uplatama članarina.
Sva su izvješća prihvaćena jednoglasno.
Prigoda je bila da se zahvali svim dosadašnjim članovima, vodstvu kluba.
Izabran je novi (stari) predsjednik Milan Pavleković, dopredsjednik Nenad Rogina, tajnik Srečko Sačić, blagajnik Željko Pintarić, voditelj sekcije Ludbreg Zdravko Magdić.
VKK je ponosan da nastavlja rad s mladima u desetak osnovnih škola Varaždinske županije,
da su njegovi članovi u protekloj godini osvojili 6. međunarodnih nagrada (Alpe –Jadran -Kamnik Slovenija i Hungary fila Budapest), ukupno izlagali na 2. izložbe numizmatike,
7. izložbi starina, 3. sajma kolekcionara i 17. izložbi filatelije..
U četverogodišnjem periodu ukupno su kroz 115. događanja željeli sačuvati našu baštinu i tradiciju, događanja popratiti na 85. izložbi, diljem varaždinske županije i 6. međunarodnih izložbi, izdali su 43. prigodne omotnice, 24. prigodne dopisnice, 31. prigodni žig.
Ove godine kao zahvala za uspješnu suradnju,veliko Priznanje VKK Varaždin uručeno je:
– Blanki Glavica Ječmenica – Udruga prijatelja dvorca Maruševec
– Ugostiteljskom objektu“Zvonimir“ – vlasnica Đurđica Glavica
– Hrvatska pošta d.d. Zagreb – Edita Gregurić Cvenić
– mons. Anrun Perčić – generalni vikar – Varaždinska Biskupija
– Marijan Škvarić – gradonačelnik grada Lepoglava
– Dubravko Bilić- gradonačelnik grada Ludbreg
– Petar Čičin Šain- FD Šibenik –
14. članova VKK Varaždin uz Priznanja VKK, uručeni su i simbolični pokloni Hrvatske pošte i kluba.
Aktivnosti kluba ove godine prvenstveno bit će na promociji 100. godina organizirane filatelije u Varaždinu, izdavanju kataloga, monografije, održati tri sajma kolekcionara od kojih je 20.-ti i jubilarni. Sve će biti popraćeno i prigodnim omotnicama i žigom.

leave a reply

Izdvojeno