Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 12. do 14. lipnja (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 80 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 38 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno su utvrđena 162 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.35 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 126 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen do privođenja na Općinski sud u Varaždinu.
Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

leave a reply