Festival Idemo otok ide i ove godine

Popuštanjem epidemioloških mjera omogućeno je održavanje 15. festivala Idemo otok u Ludbregu. Kulturno-glazbeni festival mladih koji će se održati od 26. i 27. lipnja na ludbreškom Otoku mladosti uz brojne izvođače, umjetnike, aktiviste i udruge mladih.

Idejni začetnik festivala je Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN), a u posljednjih 15 godina Idemo otok je izrastao u jedan od najpopularnijih domaćih neprofitnih festivala.

Organizatori i ove godine žele predstaviti posjetiteljima što viša raznovrsnih žanrova glazbe,
te vas na Idemo otoku uz mnoštvo rock, metal i punk bendova, očekuje i pregršt kvalitetne elektronske glazbe.
Kao glavni headliner će u subotu nastupiti hrvatskoj publici poznati francuski DJ i producent Jean-Marie Koné koji je prve korake učinio uz bok Laurentu Garnieru na pariškom podiju da bi ga kasnije put odveo u Hrvatsku u 90-ima. Tako će iduće godine Jean-Marie obilježiti 25 godina nastupanja pred domaćom publikom. Osim njega na festivalu ćete moći čuti i pregršt techno, house i dub DJ-a. U oba dana festivala sve ljubitelje elektronske glazbe očekuju Yappa, Vedran Erhardt, Rekma, Gogolesko, Sylph, Blays, Nick Dhaze, Nitevision NV, Senno B2B Sin, Matya, UNA i Old Lady Soundsystem.

U petak će nastupiti mnoštvo bendova, od toga barem 3 neafirmirana mlada benda kojima će festival Idemo otok biti prva prilika za nastup na velikoj festivalskoj pozornici pred brojnom publikom. Tako vas očekuju Drone Hunder, Naekoj, Bezdan, Britof, Bögetz, Elusive Mind i Devastation.

Osim odlične glazbe mladi će i ove godine moći sudjelovati u radionicama o europskim projektima, umjetničkim radionicama, sportskim i kulturnim aktivnostima, te u mnoštvu zabavnog i edukacijskog sadržaja. Posjetiteljima će također biti omogućeno besplatno kampiranje na Otoku mladosti uz kupljenu festivalsku ulaznicu.

Osnovne informacije:

Ludbreška udruga mladih entuzijasta (LUMEN) je neprofitna udruga mladih iz Ludbrega, nastala 2000. godine iz Kluba informatičara Ludbreg u sklopu Zajednice tehničke kulture Ludbreg. Sastoji 30-ak mladih i kreativnih pojedinaca, te je u zadnjih 20 godina svojim aktivnostima i projektima ostavila neizbrisiv trag kreativnog i umjetničkog stvaralaštva na širem ludbreškom području. U posljednjih nekoliko godina članovi LUMEN-a su aktivni u europskim i međunarodnim projektima, te u Ludbregu redovito provode projekte financiranje u sklopu programa ERASMU+. Udruga LUMEN je također nositelj licence MasterPeace Hrvatska.
Festival Idemo otok je pokrenut 2005. godine zbog nedostatka kvalitetnih kulturno-glazbenih sadržaja za mlade u Ludbregu i okolici, te kao festival na kojem bi mladi neafirmirani bendovi pred brojnom publikom imali priliku pokazati svoje glazbeno stvaralštvo. Osim mladih bendova, kako bi privukli što brojniju publiku, na Idemo otoku je nastupala i većina domaćih poznati rock bendova, a među ostalima TBF, Kawasaki 3P, Belfast Food, Hladno Pivo, Zadruga, Postolar Tripper, temnogi drugi. Na glavnoj pozornici se je u zadnjih 8 godina izmjenilo stotinjak bendova iz Hrvatske, okolnih zemalja, pa čak i iz Australije. Od petog izdanja ovog festivala prisutan je i drugi stage, na kojem su se do sada izmjenili mnogobrojni DJ-i i soundsystemi.

MasterPeace je međunarodna mreža nevladinih udruga koja organizira događaje za mir u svijetu u više od 50 država. Cilj MasterPeace klubova je pokrenuti milijune ljudi kako bi poduzeli aktivnosti za mir širom svijeta. MasterPeace klubovi su prisutni u više od 50 država, uključujući trenutna i bivša konfliktna područja poput Afganistana, Iraka, Sierra Leone, Kosova ili Nepala. Povodom Svjetskog dana mira 21. rujna MasterPeace organizira poseban televizijski program uz velike koncerte u Amsterdamu, Kairu i Istanbulu. Taj program će se emitirati bez prekida 24 sata u više od 50 zemalja, a u sklopu njega će biti i snimka s festivala Idemo otok.

leave a reply

Izdvojeno