Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar posjetio Breznički Hum

Obišao postojeće i najavio nove radove

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar posjetio je Općinu Breznički Hum. Na području te općine Ministarstvo je novčanim sredstvima pomoglo postavljanje ekološke javne LED rasvjete u dvije faze, a ovih je dana zahvaljujući naporima Hrvatskih cesta postavljen i semafor na državnoj cesti čime je povećana sigurnost u prometu, a zahvaljujući pomoći ministarstva uskoro će započeti i asfaltiranje nerazvrstane ceste u Šćepanju.
– Riječ je o projektima koji će povećati komunalni standard rubnih naselja u općini. Moram naglasiti da je naš izvorni proračun skroman, a pomoć Ministarstva graditeljstva je na razini polovice proračuna – kazao je načelnik općine Zoran Hegedić te istaknuo kako su poreznim reformama aktualne Vlade udvostručeni općinski prihodi s 916 tisuća na 1,8 milijuna kuna. Dodao je i da je Ministarstvo prošle godine financiralo nabavu komunalnog traktora s malčirkom i ralicom te posipačem za zimsku službu, što bi općini moglo uštedjeti oko 200 tisuća kuna.
– Ovdje se do sada nije dovoljno ulagalo a politika zaokupljena ideološkim podjelama nije se obazirala na stvarne potrebe ovdašnjih ljudi, projekti su stajali negdje u ladicama, a počeli smo ih realizirati prije tri godine otkada sudjelujemo u vlasti – kazao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar.
Načelnik Hegedić istaknuo je da se putem nove ekološki prihvatljive javne rasvjete na električnoj energiji godišnje uštedi oko 75 tisuća kuna što se potom preusmjerava u stipendiranje studenata i pomoć mladim obiteljima, što do sada nisu mogli zbog nedostatnih sredstava. Osim uređenja rasvjete postavljen je semafor na državnoj cesti koji će primiriti intenzitet prometa i unijeti veću sigurnost za pješake i najmlađe sudionike kao najranjivije skupine u prometu.
Hegedić i Štromar boravak u Šćepanju iskoristili su za obilazak tamošnje obnovljene Područne škole i igraonice za predškolski odgoj, te Vinarije Šafran gdje su se susreli s poznatim poduzetnicima Stjepanom Šafranom i Josipom Tržecom.

leave a reply