Jedna od najuspješnijih IT Tvrtki u Varaždinu opremila prostor za druženje studenata na FOI-ju

Dugogodišnju poslovnu suradnju poslovnog i akademskog sektora, Mobilisis i FOI okrunili novoopremljenim prostorom za studente

U Varaždinu, 3. lipnja 2020. – Nakon dugogodišnje poslovne suradnje, tvrtka Mobilisis d.o.o. iz Varaždina opremila je prostor za druženje studenata u zgradi Fakulteta organizacije i informatike u samom centru Varaždina (Pavlinska 2). Novoopremljena prostorija Info Chill Zone u potpunosti je dobila novi izgled – opremljena je novim namještajem i novom tehnologijom tvrtke Mobilisis.
Nastavak je to dugogodišnje uspješne suradnje FOI-ja i Mobilisis-a, koja je prije svega ostvarena kroz sustav stručne prakse, ali i niz drugih aktivnosti koje za studente provode u suradnji s FOI-jevim Centrom za podršku studentima i razvoj karijera.
Tvrtka Mobilisis od 2005. godine proizvodi modernu, inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka, a danas, kao jedna od najuspješnijih IT tvrtki na području Varaždina zapošljava više od 70-ero zaposlenika, od kojih je većina bivših (alumni) studenata FOI-ja. Najviše njih, svoje je prvo zaposlenje pronašlo upravo u Mobilisis-u, i to odmah po uspješno obavljenoj stručnoj praksi na posljednjoj godini diplomskog ili stručnog studija.
Naime, do sada je u spomenutoj tvrtki svoju stručnu praksu u okviru redovne nastave na FOI-ju obavilo ukupno 30-ero studenata FOI-ja, a trenutno ih stručnu praksu obavlja ukupno 8. Uz to, IT stručnjaci iz Mobilisisa tijekom svake akademske godine sudjeluju u nizu aktivnosti za studente – od stručnih predavanja, panela, debata, case study natjecanja i radionica, a sudjeluju i u brojnim projektnim aktivnostima FOI-ja, kao i najvećem karijernom događanju za studente – Tjednu karijera.
Cilj uređenja ovog zajedničkog prostora za sve studente, u kojem najčešće pronalaze odmor od predavanja i laboratorijskih vježbi, bio je poboljšanje standarda i omogućavanje boljih uvjeta u kojima borave, a isti će prostor koristiti i nastavnici, ali i djelatnici stručnih službi na Fakultetu – ističe prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa. Osim predaha od predavanja, ovaj će prostor poslužiti studentima za umrežavanje s poslodavcima, karijerne radionice, studentska natjecanja, debate i druge izvannastavne aktivnosti.
Mobilisis i FOI nizom zajedničkih aktivnosti i projekata žele ​podići razinu obrazovanja studenata na najvišu razinu, a sve s ciljem da svoj karijerni put jednog dana, nakon studija, nastave u Varaždinu – istaknuo je član Uprave tvrtke Mobilisis Goran Kanižaj i zaključio da će se suradnja poslovnog i akademskog sektora nastaviti i dalje.

leave a reply