Elitni gradski kvart dobiva novo ruho

Počelo preuređenje Milčetićeve ulice

Konačno je započelo dugoočekivano uređenje ulice Ivana Milčetića u kojoj se nalazi sjedište varaždinske policije. Pred nekoliko su godina u toj ulici u dva navrata uslijed nevremena slomljena stabla pala oštetivši parkirane autobmobile, a već dugo je problem prošetati zapadnom stranom ulice jer su nogostupi deformirani uslijed korijena stoljetnih stabala koja su ostala neporušena.
U petak prijepodne djelatnici varaždinskih Parkova krenuli su s rušenjem preostalih stabala a odgovor na pitanje o rekonstrukciji Milčetićeve ulice potražili smo kod pročelnika Upravnog odjela za komunal grada Varaždina Roberta Krajcera.
– Ni sam još ne znam što će točno rekonstrukcija obuhvatiti, o tome još nije donesena konačna odluka. Poduzeće Parkovi u Milčetićevoj ruši stabla kako bi do Miholja (dana MUP-a) bilo sve spremno za svečano postavljanje spomen obilježja u sjedištu varaždinske Policijske uprave. Nismo još sigurni hoće li ova rekonstrukcija obuhvatiti i postavljanje novih instalacija kao nedavno u Aninoj ulici, no svakako će se riješiti pitanje nove pješačke staze na zapadnoj strani ulice. Hoće li to biti na potezu od Kolodvorske do Bogovićeve ili i na potezu od Bogovićeve do Keršovanijeve u cijeloj dužini Milčetićeve to vam još ne mogu reći, ali će svakako u dolazećim tjednima biti riješen novi nogostup na zapadnoj strani, dok će na istočnoj strani ulice ostati travnata površina, moguće nešto uža kako bi se proširila parkirališna mjesta s obje strane ove jednosmjerne ulice, čime bi se riješilo pitanje dovoljnog broja parkirališnih mjesta kako za žitelje tako i za djelatnike MUP-a – zaključio je Krajcer.
Kako god bilo, žitelji ovoga elitnog gradskog kvarta, u kojem je smješteno središte varaždinske policije, svakako će biti zadovoljni rekonstrukcijom, koja će ovu ulicu u rujnu, do kada je predviđen završetak radova, predstaviti u novom ruhu.

leave a reply