I dalje na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Vezano uz predstojeće Uskrsne blagdane i najavu toplog i sunčanog vremena za vikend, skrećemo pozornost građanima da su i nadalje na snazi ograničenja koja proizlaze iz odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koja se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu i mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na javnim prostorima.
Odluka o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, parkove i sve  ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
Kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19, policijski službenici Policijske uprave varaždinske nadzirat će sve lokacije na kojima bi se građani tijekom vikenda mogli okupljati, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite i vatrogascima Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te molimo da građani postupaju po njihovim upozorenjima, naredbama i uputama.
Vrijeme blagdana i dolaska ljepšeg vremena u ovakvoj situaciji ne može biti izgovor da se prestanete odgovorno ponašati i pratiti preporuke liječnika i epidemiologa. Svjesni smo kako ste promijenili životne navike, kako većinu vremena provodite u svojim domovima i kako trenutno postavljeni uvjeti života svih nas nisu jednostavni, ali pridržavajući se svih preporuka pozitivno utječete na zdravlje svih nas i na duljinu trajanja ove situacije.
Kako se za Uskršnje blagdane očekuje veći broj dolazaka hrvatskih državljana koji žive i rade u inozemstvu, također podsjećamo da je epidemiološkim mjerama određeno da će svi građani biti upoznati s mjerom obaveznog smještaja u karantenu ili će morati provesti obaveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.
Policijski službenici posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te svoje aktivnosti usmjeriti na grubo kršenje prometnih propisa, tzv. „4 glavne ubojice u prometu“ (upravljanje uz prisutnost alkohola u organizmu, nepoštivanje ograničenja brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela).
Topliji dani također su izazov za vozače mopeda i motocikla koji nastoje nadoknaditi „propušteno vrijeme“ tijekom zimskog razdoblja. Kako je proteklih dana na našim cestama zamijećen veći broj mopeda i motocikla, posebno skrećemo pozornost vozačima navedenih kategorija vozila da unatoč tome što se zbog trenutne situacije promet na cestama smanjio, dužni su dosljedno poštivati prometne propise u cilju  zaštite svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Policijska uprava varaždinska svim građanima Varaždinske županije želi sretan i blagoslovljen Uskrs.

leave a reply