UNICEF dostavio 4 tone profesionalne zaštitne i medicinske opreme u Hrvatsku

Zagreb, 30. ožujka 2020. – Danas je u Zagreb stigao prvi dio profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je UNICEF nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom. Iz UNICEF-ovog skladišta u Kopenhagenu danas je dostavljeno 4 tone opreme koja uključuje 30 000 profesionalnih medicinskih maski (FFP2 i FFP3); 30 000 zaštitnih rukavica; 18 000 zaštitnih odijela, kuta i pregača; 4 000 vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada; 2 500 tisuće zaštitnih kapa; 130 pari zaštitnih gumenih čizama.
Obzirom na rastuće potrebe i izazove uzrokovane pandemijom koronavirusa UNICEF nastavlja kampanju i poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se uključe i podrže kampanju svojim donacijama.

Donacijama će se:
nabavljati respiratori i medicinska oprema za najugroženije pacijente
nabavljati zaštitna oprema za zdravstvene radnike (zaštitna odijela, FFP2 i FFP3 maske, rukavice i drugo)
nabavljati sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine
osigurati stručne upute za zaštitu od širenja pandemije, kao i panike i lažnih vijesti
podržati školovanje na daljinu
pružiti psihosocijalna pomoć za najranjiviju djecu i njihove obitelji.

Donirati možete na sljedeće načine:
na web stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/
uplatom na UNICEF-ov račun
HR1723600001501092524
poziv na broj 2063-989
Uz podršku partnera i donatora UNICEF će nastaviti nabavljati prioritetnu zaštitnu i medicinsku opremu (odijela, maske, rukavice, respiratore) koja je nužna za spašavanje ljudskih života u borbi protiv pandemije. Uz nabavu opreme UNICEF će pokrenuti programske aktivnosti kojima će:
osiguravati provjerene informacije i stručne smjernice kako bi pomogao u sprečavanju širenja virusa te podržao kontinuitet zdravstvene zaštite, obrazovanja i socijalnih usluga
podržati održavanje ključnih usluga socijalne zaštite za najranjiviju djecu i obiteljima
biti osigurana psihosocijalna pomoć najranjivijoj djeci i obiteljima
podržati održavanje školovanja na daljinu

Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku rekla je: „Koronavirus utječe na svakog od nas. Na svaku obitelj, svakog roditelja i svako dijete. UNICEF neumorno i predano radi kako bi osigurao najbolju moguću skrb za djecu i obitelji u Hrvatskoj, posebno za one najranjivije i najugroženije. Sada, više nego ikada prije, računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da podržite našu misiju. Ono što poduzmemo danas, imat će izniman utjecaj na našu budućnost.“

leave a reply