C(r)oRUNa liga – virtualna trkačka liga

Trči sam kada želiš, provjeri formu, natječi se, skupljaj bodove i pobjegni od korone

S obzirom da ova situacija s koronom nažalost neće baš tako brzo proći, pitanje je kada ćemo uopće biti u mogućnosti službeno se natjecati i otrčati neku željenu utrku. Upravo iz tog razloga, a i da potaknemo i održavamo natjecateljski duh, javila se ideja o ligi od 4 kola pod nazivom C(r)oRUNa liga.

Budući da većina vas trkača i dalje vjerojatno vrijedno i marljivo individualno trenira bilo bi dobro da se kroz tjedne kontrolne utrke ujedno natječemo, a i da vidimo gdje nam je forma i kako napredujemo kroz trening. Osnovna zamisao je da bi na kraju tjedna u nedjelju sami otrčali jednu od ponuđenih dionica koje bi se zasebno bodovale. Prijaviti se i nastupiti mogu apsolutno svi iz bilo kojeg kutka Lijepe naše, a naravno i iz cijelog svijeta. Upravo zbog različitih fizičkih mogućnosti svakog pojedinca (od početnog rekreativca pa do „profića“) ponuđene dionice bile bi 5 km, 10 km, 21,1 km. Održali bi 4 kola, a u 4. kolu bi uz postojeće ponudili i maraton.

Poanta je u tome da svatko otrči željeno na svojoj individualnoj stazi (šuma, cesta, livada,…), a može i po dvorištu ili u sobi u izolaciji, itd. te poslika svoj rezultat na Garminu, Polaru, mobu i ostalim pametnim satovima i mobitelima te pošalje nama na obradu. Ujedno se mogu poslati i slike pa da se to sve objedini i službeno objavi. Nakon dobivenih zbirnih rezultata slijedi bodovanje i plasman po pojedinim dionicama, a na kraju ćemo proglasiti i pobjednike koje očekuju motivirajuće nagrade. Osnovna želja je u ovo depresivno vrijeme potaknuti natjecateljski duh, motivirati se istrčati zadanu dionicu bez obzira na rezultat, a ujedno pokazati kako se i trčanjem boriti protiv koronavirusa. Krenuli bismo već od danas i sutra odnosno 21. i 22.03.2020, a vrijeme u koje bi trčali birate sami poštivajući datume (0-24h).

Napomena: Uvijek je važno imati na umu kako trčanje i fizička aktivnost pospješuju naše fizičko i mentalno zdravlje te jačaju imunitet i podižu raspoloženje. No, pritom je posebno važno ponašati se savjesno i odgovorno te pridržavati se svih mjera prevencije širenja koronavirusa donesenih od strane nadležnih službi radi očuvanja zdravlja i sigurnosti sebe i svih građana. Zbog toga od iznimne je važnosti da TRČITE SAMOSTALNO, a ne u društvu prijatelja i drugih trkača.

PRIJAVE

VIŠE O LIGI

leave a reply