U Varaždinu završeno 4. Europsko stolnotenisko prvenstvo do 21 godine

????????????????????????????????????

Podjelom medalja te pokala za najbolje, u nedjelju navečer je u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu okončano 4. Europsko prvenstvo u stolnom tenisu do 21 godine. Od srijede do nedjelje, 4. do 8. ovog mjeseca, u Varaždinu je nastupalo ukupno 104 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 27 država. Prvenstvo je dakako bilo pozivnog karaktera, odnosno pravo nastupa na Europskom prvenstvu, igračice i igrači su stekli isključivo svojim rezultatima odnosno rejtingom.
Na koncu petodnevnog natjecanja najzadovoljniji mogu biti rumunjski predstavnici koji su osvojili 6 medalja ili po 2 zlata, srebra i bronce. Iza njih slijede Francuska s 2 zlata, 1 srebrom i 1 broncom te Rusija 1 zlato. Belgija je osvojila 3 bronce, Moldavija 1 srebro i 1 broncu, te Češka 1 srebro i Poljka 1 broncu.
Iz Varaždina sa zlatom odlaze kao novi europski prvaci francuski ženski par Leili Mostafavi i Nolwenn Fort dok najbolji muški par dolazi iz Rumunjske, Cristian Pletea i Rares Sipos.
U konkurenciji mješovitih parova, najbolji su također Rumunji, Cristian Pletea i Adina Diaconu. Prvakinja Europe je 15-godišnja Prithika Pavade iz Francuske, dok je novi prvak Europe Rus Vladimir Sidorenko.
Posljednjeg su dana medalje i trofeje najboljima uručili Ronald Kramer, predsjednik Europskog stolnoteniskog saveza, Ivo Goran Munivrana, zamjenik predsjednika Europskog stolnoteniskog saveza, Ronald Ređep, direktor EP u Varaždinu i Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina.
Podsjetimo, od hrvatskih predstavnika najdalje je otišla i najbolji dojam ostavila seniorska prvakinja Andrea Pavlović koja je igrala tri osmine finala – pojedinačno, u ženskim, te mješovitim parovima. Do četvrtfinala su dospjele Marta Vukelić i Mađarica Feher, kao i Hana Arapović i Engleskinja Payet.
Petodnevno nadmetanje u Varaždinu vrlo je dobro organizirao Stolnoteniski klub Starr iz Varaždina zajedno s Hrvatskim stolnoteniskim savezom, Gradom Varaždinom i Međimurskom županijom.

Press služba Europskog prvenstva u stolnom tenisu do 21.

 

leave a reply