Dva para u četvrfinalu, Andrea Pavlović suvereno u najboljih 16

Još jedan zanimljiv dan u varaždinskoj Areni na stolnoteniskom Europskom prvenstvu do 21 godine. Andrea Pavlović je kao prvoplasirana u skupini samo potvrdila ili suvereno izborila osminu finala pojedinačne borbe koje je na rasporedu u subotu, ali treći dan natjecanja protekao je i u velikoj borbi naših ženskih parova od kojih su se čak dva probila do četvrtfinala. Naime, Hana Arapović u paru s Engleskinjom Denise Payet bez borbe je prošla osminu finala budući da se polovica njihovog suparničkog para nije pojavila u dvorani. Portugalka Raquel Martins je nakon ispadanja u pojedinačnom dijelu otišla s EP.
Marta Vukelić je zajedno s Mađaricom Feher kreirala malo iznenađenje svladavši u osmini završnice vrlo dobru kombinaciju koju su činili Ruskinja Tajlakova i Belgijka Lung. Jako je malo nedostajalo da i Andrea Pavlović s Ukrajinkom Brateyko prođe u osmini finala francuski par Mostafavi i Fort. Tu ostaje velika žal jer bi njihova pobjeda zajamčila jednu medalju Hrvatskoj. Naime, pobjednice tog susreta, na koncu su to bile Francuskinje, u četvrtfinalu su išle na par Vukelić-Feher. Da je bilo međuhrvatskog sučeljavanja, netko bi dakako osvojio medalju već sada, dva dana prije kraja EP.
– Šteta zbog mogućnosti borbe za medalju jer smo u paru igrale stvarno jako dobro, a prvi put smo se uopće našle. Ono jedino čime ne mogu baš biti zadovoljna to je moj nastup u pojedinačnom dijelu, ali nadam se da će dogodine biti bolje – rekla je Marta Vukelić.
Mlada, 15-godišnja debitantica Hana Arapović silno je velik uspjeh učinila već i ulaskom u četvrtfinale.
– Iskreno, otvorila nam se takva mogućnost, makar nismo ni tako loše igrale. Osobno mogu biti zadovoljna s onim što sam i kako odigrala u Varaždinu jer meni je ovo bila prilika za učenje, vidjeti kako se igra na ovako visokoj razini. Za 2-3 godine već imam želju boriti se za medalju na ovakvim natjecanjima – spomenula je Hana Arapović.
U pojedinačnoj zato konkurenciji nastavlja se ‘marš’ Andre Pavlović. Šest mečeva, bez izgubljenog seta. Perfektno! Posljednja u nizu koju je pobijedila hrvatska prvakinja bila je Slovenka Katarina Stražar. Malo prije pojedinačne konkurencije, Andrea Pavlović je igrala i osminu finala u konkurenciji mješovitih parova u kombinaciji s Rumunjom Andrei Putunticom. Njih je ipak zaustavila rumunjska kombinacija Pletea i Diaconu, koji su inače treći nositelji Europskog prvenstva. Konačan je rezultat bio 3:1 za rumunjski par, iako je malo nedostajalo da se i tu zakomplicira situacija. Naime, kod 2:1 u setovima za par Pletea/Diaconu, hrvatsko-rumunjski par je bio samo poen udaljen od poravnanja jer su vodili čak 10:5, ali nisu uspjeli završiti posao. Slično je bilo i u ženskim parovima u kojima su Pavlović i Ukrajinka Brateyko imale meč lopte, da bi Francuskinje pobijedile realiziravši svoju 4. meč-loptu.
– Znale smo da će biti težak meč jer Francuskinje općenito igraju jako dobro u paru. Imale smo šansu, ali suparnice su odigrale pametnije u tim ključnim trenucima – rekla je na kraju dana Andrea Pavlović.
– Ne bih rekla da mi ispadanje iz igre parova pomaže u pojedinačnoj konkurenciji u smislu omogućavanja većeg mira. Međutim, sada ću se potpuno orijentirati samo na single-mečeve. Znam da me u osmini finala čeka Francuskinja Camille Lutz. Protiv nje sam igrala jako davno, prije 5 godina. Ona je napadač, sigurno će probati igrati agresivno, a ja ću probati nametnuti svoju igru ako je moguće.
Osmina finala Pavković – Lutz na programu je u subotu, 7. ožujka od 12.40 sati. Ulazak u Arenu Varaždin je slobodan.

REZULTATI HRVATSKIH PREDSTAVNIKA – petak, 6. ožujka
Žene, pojedinačno – 3. kolo drugog kvalifikacijskog kruga:
Andrea Pavlović (Hrvatska) – Katarina Stražar (Slovenija) 4:0 (6,3,6,7)
Mješoviti parovi, 1. kolo:
Andrea Pavlović/Andrei Putuntica (Hrvatska/Rumunjska) – 3. nositelji Cristian Pletea/Adina Diaconu (Rumunjska) 1:3 (-3,8,-9,-12)
Ženski parovi, osmina finala:
Andrea Pavlović/Solomiya Brateyko (Hrvatska/Ukrajina) – Leili Mostafavi/Nolwenn Fort (Francuska) 2:3 (-8,-13,7,5,-13)
Hana Arapović/Denise Payet (Hrvatska/Engleska) – Ana Garcia/Raquel Martins (Španjolska/Portugal) 3:0 b.b.
Marta Vukelić/Orsolya Feher (Hrvatska/Francuska) – Lisa Lung/Tatjana Kukulkova (Belgija/Slovačka) 3:2 (-5,8,8,-6,8)
Ženski parovi, četvrtfinale:
Hana Arapović/Denise Payet (Hrvatska/Engleska) – Marija Tajlakova/Kristina Kazanceva (Rusija) 0:3 (-10,-1,-10)
Marta Vukelić/Orsolya Feher (Hrvatska/Mađarska) – Leili Mostafavi/Nolwenn Fort (Francuska) 1:3 (-5,-4,6,-3)

Dean Bauer, Press služba EP do 21, Varaždin 2020.

leave a reply