Varteksu bod u Orahovici na otvaranju proljetnog dijela

Varteks je danas na početku proljetnog dijela prvenstva u sklopu 15. kola 3.HNL Sjever gostovao kod NK Papuka u Orahovici. Utakmica je završila rezultatom 1:1.

U prvih jedanaest Varteksa počeli su Luka Domjan na vratima, zatim Borna Radić, Karlo Malenović, Karlo Benković i Romano Nježić, Daniel Vuković, Fran Kukec, Dominik Masten te Roberto Skoliber, Jan Marcijuš i Tihomir Šoštarić.

Na klupi su bili Ante Pozder, Patrik Mihalić, Silvestar Žganec, Matija Kuhar, Lovro Težački, Matija Šenkiš i Dominik Broz.

Nakon mjesec i pol dana priprema sve je zanimalo što će izabranici Želimira Orehovca napraviti u prvoj utakmici nastavka sezone. Ipak, čini se da su se naporne pripreme najviše osjetile tijekom prvih pola sata. Domaćin je bio bolji, napadao i Luka Domjan na vratima imao je par dobrih intervencija.

U zadnjih petnaestak minuta prvog poluvremena Bumbari se konsolidiraju i počinju prijetiti te pokazivati znakove ‘života’. Prvo je Roberto Skoliber u izglednoj prilici dodao prvom strijelcu lige Tihomiru Šoštariću, no obrana Papuka presjekla je napadače Varteksa.

U drugoj izglednoj prilici pred kraj poluvremena našao se Dominik Masten čiji pokušaj su na vrijeme očistili domaćini.

Drugo poluvrijeme Varteks počinje puno bolje, iako prvu priliku ima Papuk u 55. minuti. Od onda pa praktički do kraja utakmice, Bumbari lako dolaze do suparničkog gola, ali loptu u mrežu uspjeva pospremiti samo Tihomir Šoštarić u 74. minuti.

Nakon pogotka, Varteks još ima nekoliko vrlo dobrih prilika za povećanje vodstva, ali umjesto sigurna tri boda, u 91. minuti domaćini izjednačuju iz slobodnog udarca.

U 16. kolu Varteks sljedeću subotu na Slobodi dočekuje NK Viroviticu.

leave a reply