Veliko priznanje nakon 25 godina rada

Krijesnice nominirane za Porin

Tamburaška družina Krijesnice obilježava svoj veliki jubilej još jednim svečanim događajem. Naime, jesenas su obilježili 25 godina postojanja i rada velikim koncertom na Vinici, otkuda je većina tamburaša koji četvrt stoljeća pod imenom Krijesnice krijepe sluh svih onih željnih odlične i pitke glazbe, uglavnom tamburaškog meloditeta.
Kao kruna njihova jubileja stiže vijest da im je album prvijenac, izdan uz ovu obljetnicu, ujedno nominiran za Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji album pop-folklorne glazbe.
– Riječ je o prvoj nominaciji za nagradu Porin nekom glazbeniku ili sastavu iz Vinice uopće, pa nam je tim draže što smo upravo mi kao glazbenici konačno prepoznati među strukom – napominje glazbeni producent TD Krijesnice Miroslav Kelemenić. Da i ne dobijemo nagradu, sama nominacija albuma u ovoj kategoriji već predstavlja veliko prizanje našem dugogodišnjem radu i zaista brojnim nastupima na različitim festivalima i koncertima, od dvorane Lisinski do inozemnih koncerata za naše iseljenike izvan Domovine – govori Kelemenić.
Na albumu se nalazi 14 odabranih kompozicija, od kojih je većina autorskih skladbi široj publici dobro poznatih radi čestog emitiranja u programima radio postaja i na festivalima zabavne glazbe.
„25 godina tamburaške družine Krijesnice” naziv je nominiranog albuma, a članovi Krijesnica Renato Rožmarić, Ivica Šaško, Miroslav Kelemenić, Ivica Kušinec, Slavko Cerjan i Anđelko Sedlar nadaju se da će ih u petak 27. ožujka ove godine poslužiti i sreća kada će u riječkoj dvorani Zamet biti objavljeni rezultati i dodijeljeni Porini.

foto: Facebook

 

leave a reply