Hrvatska kulinarska reprezentacija nastupila na Kulinarskoj Olimpijadi

Hrvatska kulinarska reprezentacija se po četvrti puta predstavila na Kulinarskoj Olimpijadi koja se održala od 14. do 19. veljače u Stuttgartu. Kulinarska Olimpijada je najveće i najprestižnije svjetsko kulinarsko natjecanje na kojemu se ove godine predstavilo preko trideset hrvatskih kuhara i slastičara u različitim natjecateljskim kategorijama. Hrvatski predstavnici su opet zablistali među mnoštvom natjecatelja iz preko sedamdeset zemalja svijeta te se ponosno vraćaju kući s osvojene dvije timske i šest individualnih brončanih te četiri individualne srebrne medalje.

Hrvatski natjecatelji su se u proteklih godinu dana kroz desetke okupljanja i treninga pripremali kako bi na ovoj najvećoj kulinarskoj pozornici predstavili hrvatsku gastronomiju. Posebno smo se trudili dati naglasak na autohtone hrvatske namirnice te smo uspješno promovirali Hrvatsku kao gastronomsku destinaciju na našem najemitivnijem tržištu i odaslali najbolju pozivnicu prema potencijalnim turistima.

Kulinarska olimpijada, baš kao i one sportske, održava se svake 4 godine i iziskuje velika odricanja, duge i naporne pripreme te je svaki član ekspedicije dao svoj maksimum kako bi sebe i Hrvatsku predstavio u najboljem mogućem svijetlu. Nije bilo lako, ali je vrijedilo, jer Hrvatski kuhari i slastičari su uz osvojenje medalje, kućama ponijeli i nova znanja i vještine i pregršt nezaboravnih uspomena.

Kako je izgledala olimpijada i hrvatski nastupi možete pronaći na Facebook stranici Hrvatskog kuharskog saveza.

leave a reply