Varaždinski punkeri, bend Crna kronika glazbenoj publici predstavila svoj novi singl i spot “Irska”

Nakon pjesama „Drži ritam“ i „Politika“ , treći singl se bavi modernim hrvatskim snom o bijegu u povoljniju društvenu sredinu Irske.

Utopija ili realno ostvarenje egzistencijalnih ciljeva, „Irska“ je u svakom slučaju zanimljiva i energična skladba koja će vas uveseliti i potaknuti na promišljanje.

“Žestoka „punk-erica“ koja se bavi egzodusom mladih ljudi sa ovih područja na rad ili trajno preseljenje u zapadne zemlje.

Pametni, obrazovani i nezadovoljni stanjem u svojoj domovini, izigrani od samoproglašenih društvenih i političkih elita traže za sebe normalan i pristojan život, svoj komad neba i sunca, bez namjere da se vrate („….ne okreći glavu sine“).

Zadnjih par godina Irska postaje sinonim za sve one koji su izgubili nadu da će se na ovim prostorima nešto promijeniti na bolje.”, ističe bend.

“Irska” je još jedan od singlova s albuma-prvijenca varaždinskog benda Crna kronika imena „Drž’te glavu iznad vode“.

Singl, kao i cijeli album, snimljen je u studiju Road Production – Ljutomer, miksao ga je Zagrebu Dražen Gavrilović u @ Pod.Room Studio, a mastering je napravljen u Njemačkoj, u studiju Saše Novaka OHHO Mastering. Redatelj spota je Tomislav Kiš, a autor fotografija Daniel Hampamer Kiga.

leave a reply