Dubrovački Libertas opet pokleknuo pred Tanom, Sunom i Redjepom

STK Libertas Marinkolor 2 – 3 STK Starr

Sjajnim ekipnim sportskim rezultatima varaždinskih rukometašica i nogometaša ove subote navečer svakako treba pridodati vrlo važnu pobjedu varaždinskih stolnotenisača ekipe STARR u derbiju 3. kola protiv vječitog rivala dubrovačkog STK Libertas Marinkolora.
U trosatnom trileru koji se odvijao u dvorani Gospino Polje prepunoj domaćih navijača i uz konstantnu rezultatsku neizvjesnost, STK Starr je na gostovanju ponovo došao do važne pobjede i novih bodova koji ih učvršćuju na prvom mjestu Hrvatske stolnoteniske HEP Superlige.
U prvome meču domaći je Tomislav Japec s 3:1 slavio protiv Tana Ruiwua i prvo vodstvo domaćina od 1:0. Rezultat je poravnao tajlandski Varaždinac Sun Chia Hung glatko dobivši zagrebačkog Dubrovčana Dadu Šurbeka s 3:0. U trećem je susretu Miho Simović rezultatom 3:1 svladao Ronalda Redjepa za novo vodstvo Pitura. Sun potom u četvrtom meču s 3:1 dobiva Japeca za novu neizvjesnost od 2:2. U petom meču Tan gubi prvi set od Šurbeka s 13:11, nakon čega ovaj, rođenjem Kinez a domovnicom Hrvat, Šurbeka tuče s 2:11, 6:11 i 10:12 za konačnu pobjedu aktualnih državnih prvaka STK Starr.
Varaždincima nakon dubrovačkog gostovanja u HEP Superligi preostaje još susret protiv Slavonskog Broda za tjedan dana u varaždinskoj Areni, nakon čega kreću temeljite i vrlo opsežne pripreme za domaćinstvo U-21 Europskog stolonoteniskog prvenstva, kojem je STK Starr organizator a Varaždin domaćin od 4. do 8. ožujka.

leave a reply