Zvučni zid u Varaždinu!

Kulturana, sportska dvorana Graberje – 25.01.2020.

Za sve dubere, bass headove, pozitivce, čilere i one koji se tako osjećaju po prvi puta dovlačimo reggae soundsystem u grad! U novo-otvorenom prostoru Kulturana organiziramo zvučno-umjetnički spektakl nazvan MAASAI kojim će predvoditi 2 DJa, izložba i fire show.

Soundsystem je ručno rađeni zvučni zid, a najveća se pozornost daje bass kutijama. Međutim, soundsystem nisu samo zvučnici nego i ljudi oko njega, kao što su disc jockeys (DJ-evi), inženjeri i MC-evi, a ponekad sve te funkcije obnaša jedan član.
Soundsystem je važan dio Jamajkanske kulture i povijesti, a u proteklih se 15 godina taj pojam u Hrvatskoj raširio kao virus! Velike zahvale mogu se pripisati Seasplash i Outlook festivalima u Puli.
Prvi soundsystem u Hrvatskoj nastao je 2007. godine, a trenutno ih postoji 15-ak diljem Hrvatske.

Stoga ove subote 25. siječnja ne propustite zvučno-umjetnički spektakl! Nastupit će Old Lady Soundsystem iz Ludbrega koji će vas izmeditirati reggae i dub vibracijama, a za ljubitelje elektroničkog zvuka pobrinut će se Ryno, član Volumen kolektiva iz Ivanićgrada koji priprema drum’n’bass i dubstep selekciju.

Uz sve to u klubu će te moći pogledati i izložbu “SF Retro Jugoslavija” od Amio te fire show od domaće ekipe kikDstreet.

Minimalna donacija je 10 kuna a događaj počinje u 21 sat.

Više o izvođačima

Old Lady Sound – Već desetak i nešto godina Petar Podvezanec se u slobodno vrijeme bavi elektronikom i izradom hi-fi zvučnika. Oduvijek je htio raditi s elektronskim cijevima pa je nedavno s police uzeo knjigu (koju je dobio na poklon od frenda) pod imenom ”Lampaška pojačala”. Kako ju je krenuo čitati tako je počeo i nabavljati dijelove te polako raditi prvo cijevno pojačalo. Nakon toga je uslijedilo još pojačala. Prije godinu dana odlučio je napraviti i vanjski soundsystem s malo jačim soundom drukčijeg zvuka (,,jer su drajveri tog monstruma elektronske cijevi”), nazvavši ga Old Lady sound. Od 2002. uveseljava Ludbreške sugrađane sa svojom laganom reggae/dub, trip hop i D’n’B muzikom, ali i vrlo plesnim houseom i tech-houseom.
https://www.facebook.com/Old-Lady-Sound-756580734714136/

Ryno (aka Mario Vuković) mladi je dubstep entuzijast iz Ivanić-Grada. Svoju DJ karijeru započinje prijavom na Illectricity Nucomer Night 2018 i postankom jednog od izvođača te večeri. Nedugo nakon toga nabavlja svoj prvi par gramofona i postaje dio Volumen dubstep kolektiva. Puštao je glazbu u Zagrebačkim klubovima poput Pločnika, Medike i Sound Factory-a, a osim u Dubstepu svoju ljubav prema glazbi pronalazi i u Liquid Drum & Bass-u.
https://www.mixcloud.com/mario-vukovi%C4%873/dubstepdb-mix-by-ryno-812020/

kikDstreet – Lutkarski studio Krpe i konci djeluje od 2004. godine i svojim su marionetama, koje sami izrađuju, ostvarili niz zapaženih nastupa u zemlji i inozemstvu.
Znajući da žonglerske i lutkarske vještine imaju neke dodirne točke, nastaje nova djelatnost lutkarskog studija Krpe i konci, pa se tako studiju pridružilo 11 žonglera, dva bubnjara i didgiridoo koji osnivaju novu sekciju “kikDstreet”.
Desetak djevojaka i par dečki vrte i žongliraju u tehnici poi. Poi je stara maorska vještina koju su žene na Novom Zelandu koristile u obredima zavođenja, a muškarci kao sredstvo u odmjeravanju spretnosti i koordinacije pokreta. Ovu tradiciju održali su do današnjih dana.
Naravno osim fire poi-a pojedinci se josh koriste raznim rekvizitima iz svijeta žongliranja kao što su:
diabolo, monocikl, devil sticks, poi socks, poi flags…itd.
https://www.facebook.com/kikDstreet-67954447284/

Amio je vizualna umjetnica i glazbenica koja će predstaviti izložbu „SF Retro Jugoslavija“. Kreira digitalno obrađene kolaže koji se mogu opisati kao digitalni nadrealizam. Kolaži su utopijske vizije atomskog doba koje je bilo usko povezano s vizijama osvajanja svemira. Izložba fotografija „SF Retro Jugoslavija“ inspirirana je starim analognim fotografijama gradova iz doba Jugoslavije, često razglednicama, koje karakterizira retro hipi stil, te svemirom i planetima Sunčevog sustava.
https://www.facebook.com/monamio/

leave a reply