Predbožićni susret mons. Bože Radoša i medijskih djelatnika s područja Varaždinske biskupije

Varaždinski biskup Bože Radoš susreo se s medijskim djelatnicima s područja Varaždinske biskupije, u srijedu 18. prosinca 2019. u Varaždinu, prvenstveno kako bi se međusobno upoznali, zatim kako bi im zahvalio na medijskom praćenju njegova biskupskog ređenja, te je ujedno predstavio i svoju božićnu poruku vjernicima, ali i svim ljudima dobre volje.

Zahvaljujući medijima na svemu što su prenijeli, biskup Radoš rekao je da su mediji utisnuli lijepi dojam s biskupskog ređenja.

– Svi se slažu da je lijepa slika otišla s ovog mjesta. Vi ste bili posrednici te slike, tog doživljaja. S mnogih strana čuo sam lijepe dojmove onih koji nisu mogli biti prisutni u Varaždinu, kao da su bili prisutni u katedrali ili ispred nje. – poručio je medijskim djelatnicima na početku susreta biskup Radoš.

Također, okupljenima je rekao i kako osjeća da rade važan i odgovoran posao, te podsjetio kako osobito ovo vrijeme došašća pred nas stavlja likove poput Ivana Krstitelja koji su također bili nositelji vijesti. I premda nisu bili novinari današnjega stila, oni su imali potrebu, dužnost, poslanje vijest dobro razumjeti i prenijeti dalje. Upravo zato ih novinari mogu uzeti kao svoje zaštitnike. Podsjetio je biskup i kako su proroci prenosili vijesti kako bi one ljudima bile na korist, na izgradnju, a sadržaj tih vijesti je uvijek bila istina. Poželio je stoga biskup da novinari uvijek imaju poštovanja prema onima koje slušaju, kao i prema onima kojima vijest nose. Da znaju da je odgovornost prenijeti istinu i osjećaje i da vijest treba uvijek biti na izgradnju.

– Ona je na izgradnju i onda kada je istina teška, kada nije simpatična, kada govori o nečemu što moramo iznijeti kao zlo, kao put čišćenja – poručio je mons. Radoš te naglasio kako je vijest riječ koja ima moć. Riječ može ubiti čovjeka i ponekad je oštrija od mača, ali riječ može biti i ljekovita.

– Svi smo pozvani da, svatko na svom području, stvaramo jednu dobru klimu, jer u dobroj klimi, ono što je dobro, što je plemenito, može rasti. – ohrabrio je okupljene medijske djelatnike biskup Radoš te im poželio puno lijepoga i dobroga da i sami mogu rasti.

Nakon toga je predstavio i svoju prvu božićnu poruku vjernicima Varaždinske biskupije koju u cijelosti možete pročitati u nastavku.

Tekst: Iva Kuzmić

leave a reply