Poslije Lige prvaka – europska Superliga

U Prelogu Sporting bolji od Starra s 3:1

U sjajnom ambijentu sportske dvorane u međimurskom Draškovcu pred dvjestotinjak ljubitelja stolnog tenisa u utorak je navečer odigran susret europske Lige prvaka između hrvatskog STK Starr i portugalskog Sportinga. Pobijedili su gosti iz Lisabona rezultatom 3:1 te tako Varaždinski klub nakon 6. kola i dalje ostavili bez bodova u ovome najprestižnijem europskom natjecanju.
U prvom je susretu Ronald Redjep izgubio od Dioga Carvalha s 3:1, a u drugome je od našeg Liang Qiua s 3:0 bio bolji Quadri Aruna. Potom su zaigrali najmlađi sudionici – šesnaestogodišnji Leon Šantek svladavši rezultatom 3:1 četrnaestogodišnjeg Portugalca Paula Guilherma za obećavajućih 2:1. Pokušao je onda Redjep u četvrtko susretu poravnati konačni skor protiv sjajnog osamnaestoplasiranog igrača svijeta Arune pri čemu je pružio solidnu partiju, ali na kraju ipak s 3:1 slavi Portugalac za konačnu pobjedu.
Osim sjajnog sportskog događaja što europska Liga prvaka svakako jest, posjetitelji su svjedočili vrhunskom stolnom tenisu u kvalitetnoj produkciji potkrijepljenoj činjenici da je ovaj događaj održan u sklopu obilježavanja Dana grada Preloga, koji je i bio pokrovitelj događanja.
Starrovce nakon natjecanja u europskoj Ligi prvaka sada očekuje još jedno euro natjecanje u tzv. četvrtom kolosijeku – u grupnoj fazi europske Superlige. Dolazećeg petka 13. prosinca tako će u Beču igrati protiv ekipe Wiener Neudorfa za prolazak u četvrtfinale Superlige, čime bi ostvarili svoj primarni cilj i proljeće dočekali u Europi.

leave a reply