Uz kraj godine u B. Humu radno:

Darovi djeci, stipendije studentima, nova cesta mještanima

Kraj tekuće godine načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić iskoristio je kako bi obradovao djecu vrtićkog i školskog uzrasta. Njih ukupno 204-ero obišao je Sveti Nikola te ih darivao prigodnim darovima. Sa osmero pak studenata potpisani su ugovori o stipendiranju u akademskoj godini 2019/2020., pa će općinska studentska stipendija za one koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije iznositi 400 kuna, dok će za studente koji studiraju na području ostalih županija ili u inozemstvu ona iznositi 500 kuna.
Osim ove korisne geste usmjerene ka pomoći pri financiranju skupoga visokog obrazovanja, općina Breznički Hum godinu završava radno. Početkom mjeseca započela je gradnja ceste u naselju Šćepanje na dionici Mlinareki – Kičini. Ukupne dužine od 1200 metara i s rokom dovršetka radova 31. ožujkom 2020., ova bi cesta mogla biti gotova i prije roka, što ovisi o vremenskim prilikama.
– Radovi su upravo započeli, a ako to vrijeme dozvoli mogli bi biti dovršeni i puno prije isteka roka – napominje načelnik Hegedić, i ističe kako će radovi vrijedni 560 tisuća kuna biti dijelom namireni iz općinskog proračuna i sufinancirani od strane Ministarstva regionalnog razvoja.

leave a reply