Brojnim događanjima završena četverodnevna manifestacija Martinje v Humu

Svečano obilježen Dan općine Breznički Hum

Svečanom sjednicom općinskog vijeća u ponedjeljak 11. studenoga navečer, na blagdan Svetog Martina, završena je četverodnevna manifestacija obilježavanja Dana općine Breznički Hum. U nazočnosti potpredsjednika hrvatske vlade Predraga Štromara, saborskih zastupnika Božice Makar, Milorada Batinića i Anđelka Stričaka, zamjenika župana Roberta Vugrina i posebne savjetnice župana Varaždinske županije Natalije Martinčević, predsjednika županijske skupštine Zlatana Mošmondora, predsjednice Laga Pri-Zag Nevenke Benjak, župana slovenske općine Krško Mirana Stanka, kao i županijskih i općinskih vijećnika te brojnih načelnika i gradonačelnika, gospodarstvenika i prijatelja općine, dopredsjednik općinskog vijeća Vjekoslav Bukal i načelnik Zoran Hegedić uputili su pozdrave okupljenima i ukratko rezimirali učinke tijekom godine na izmaku.
Tom su prigodom uručene Zahvalnice za poseban doprinos promociji slavljeničke općine, koje su primili Ljiljana Kičin za osebujan doprinos ugođaju življenja na selu, županijske prvakinje u vatrogastvu Ženska A ekipa DVD-a Šćepanje, te za odlične postignute rezultate na županijskim, državnim ili međunarodnim natjecanjima i olimpijadama učenici Dora Vuraić, Sven Tomašek, Andrija Šafran, Leon Hegedić, Sebastian Tukač, Paola Andrašek, Magdalena Brlečić i Emanuel Tukač. Posebna zahvalnica tom je prilikom uručena pročelnici Jasminki Pažur Franjčić za 25 godina rada u općini. Glazbenu potporu i ugođaj priredili su Karla Hegedić (flauta), Andrija Šafran (trombon) i Marko Šafran (gitara) uz klavirsku pratnju prof. Danijela Ota izvedbom Suze za zagorske brege i Concertom in miniatura.
Svečanoj sjednici uz Dan općine i blagdan Svetog Martina biskupa zaštitnika Brezničkog Huma, prethodilo je nekoliko kulturnih i zabavnih događaja. U petak 8. studenoga otvorena je Izložba slika ovogodišnje 8. Likovne kolonije Sveti Martin a potom je upriličena prezentacija novog broja općinskog glasila Humski vjesnik uz pjesničku večer Josipa Šafranca, a potom i izvedbu predstave “Bankrot” Udruge Kaj. U subotu je u školskoj dvorani održan svečani koncert Orkestra limene glazbe Sveti Martin, gostiju iz Kloštra Ivanić i Udruge Prigorčica iz Breznice, dok su u nedjelju upriličeni Martinjski sejem v Humu i Starinski žmaki odnosno okusi nekadašnje domaće kuhinje. U programu su nastupili folkloraši KUD-a Novoselac iz Vrnjačke Banje,a pučko je veselje nastavljeno uz glazbeni sastav Fiškali i ponudu domaćih specijaliteta i okrijepe za sve posjetitelje.

Fotografije: Saša Grabarić i Dario Jurčević

leave a reply