U prometnoj nesreći u ulici Miroslava Krleže ozlijeđena jedna osoba

Jučer, 25. rujna u 20.50 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Jalkovečke ulice u smjeru Supilove. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom na kojem se prometom upravlja uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima kojem je dodano jedno prometno svjetlo u obliku zelene svjetleće strelice vozilom je krenuo u desno u smjeru označeno strelicom, pri čemu nije propustio 41-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu i za vrijeme upaljenog zelenog svjetla na semaforu za pješake. Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane. Nakon kraćeg vremena muškarac se sa vozilom udaljio sa mjesta događaja a da nije sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid, te je naknadno pronađen u gornjem Kučanu. Na vozilu je izvršeno očevid, dok je 49-godišnjem vozaču zbog vidnog utjecaja alkohola ponuđeno ispitivanje alkoholiziranosti, a što je kategorički odbio kao i ponuđeni liječnički pregled i izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol. Tom prilikom je također utvrđeno da je upravljao vozilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta, da je na vozilu istekao rok važenja prometne dozvole, da nema sklopljenu policu osiguranja i da kao vlasnik vozila nije u propisanom roku odjavio vozilo.
Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Varaždin, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega podnijeti je Optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.
Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do čak 91.700,00 kuna ili izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju do 24 mjeseca. Također po pravomoćnosti odluke o prekršajima istom će se ukupno odrediti 21 negativni prekršajni bod, zbog čega mu slijedi i poništenje vozačke dozvole.

leave a reply