Arbona i FOI postali strateški partneri

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike osnažuje vezu s gospodarskim sektorom. Potpisan ugovor sa strateškim partnerom - digitalnom agencijom Arbona čiji je jedan od ureda u Varaždinu. Studentima će tako biti omogućeno da već za vrijeme fakultetskih dana steknu iskustvo iz prakse.

U prostorijama FOI-ja Sveučilišta u Zagrebu potpisan je Ugovor o strateškom partnerstvu između digitalne agencije Arbona i FOI-ja. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan FOI-ja i Sandro Lazarić, direktor Arbone, uz prisutnost izv. prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa, doc. dr. sc. Katarine Pažur Aničić, voditeljice Centra za podršku studentima i razvoj karijera te Daria Horvata, člana uprave tvrtke Arbona. Lazarić je ujedno FOI-jev bivši student čime ovo partnerstvo ima još snažniju povezanost.
Arbona i FOI žele podići razinu obrazovanja studenata na višu razinu mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima kroz koje će studenti FOI-ja imati priliku uz redovna predavanja biti uključeni u praktični dio poslovnog svijeta uz mentorstvo stručnjaka iz Arbone.
Želja nam je dati studentima praktična znanja iz realnog sektora već za vrijeme studiranja kako bi nakon završenog studija bili spremni integrirati se u poslovnu zajednicu. Uključiti ćemo se u brojne projekte na fakultetu kako bi studenti uz teoretska dobili što više praktičnih znanja na realnim primjerima , rekao je direktor Arbone Sandro Lazarić i dodao kako će se ovom suradnjom najboljim studentima biti dodijeljene nagrade za izvrsnost tijekom akademske godine te će imati priliku u Arboni pronaći radno mjesto nakon studija.
Izrazito smo zadovoljni dugogodišnjom suradnjom FOI-ja i Arbone koja je do sada bila realizirana u manjem obujmu. Vjerujem kako će ovo strateško partnerstvo omogućiti brojne dodatne benefite za naše studente, izjavila je voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera na FOI-ju doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić
Ovim strateškim partnerstvom, FOI nastoji ojačati suradnju s gospodarskim sektorom, a sve u cilju stvaranja boljih uvjeta za stjecanje znanja, prakse i iskustva za oko 2800 studenata, koliko ih se godišnje kod nas obrazuje, naglasio je dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček.
U okviru ove suradnje Arbona će opremiti jednu laboratorijsku dvoranu na FOI-ju novom opremom, koja će poboljšati standard i uvjete u kojima se nastava odvija , istaknuo je Dario Horvat , član uprave tvrtke Arbona.

leave a reply