Prijateljska nogometna utakmica Inter (Zaprešić) – Orač (Petrijanec)

Nogometni klub Orač jučer je gostovao u Zaprešiću kod prvoligaša Intera. Orač je prvi klub iz Varaždinske županije koji je gostovao na prijateljskoj utakmici u Zaprešiću. Bez obzira na konačan rezultat ovo je bila jedna od rijetkih prilika za mnoge igrače da osjete kako je to odmjeriti snage sa prvoligaškim klubom te će to ujedno biti i jedan pravi trening za nastavak sezone u koju su krenuli sa stopostotnim pobjedničkim učinkom u prve tri utakmice. Ekipa NK Orač sastavljena je od domaćih igrača, iz juniorskog i kadetskog sastava. Dobra su klapa, vrlo mlada ekipa u kojoj najstariji igrač ima 31. godinu. Kraj utakmice dočekan posljednjim zviždukom suca i pljeskom nekolicine navijača Orača, velika prednost domaćina na kraju utakmice (0:19), međutim zbog poslovnih obaveza Orač je na gostovanje otputovao desetkovan.
Spomenimo i odličan uspjeh Orača u kupu, gdje su se plasirali u četvrtfinale Županijskog nogometnog kupa te 02. listopada očekuju zanimljiv dvoboj protiv Slobode (Varaždin) za polufinale spomenutog kupa. Orač je trenutno vodeća momčad 2. ŽNL Varaždin sa osvojenih 9 bodova i gol razlikom 11:0. Uprava nogometnog kluba i igrači zahvaljuju se svim sponzorima koji ih godinama prate te se također zahvaljuju i Općini Petrijanec kao generalnom podupiratelju i sponzoru. Zahvaljujemo se i treneru Samiru Toplaku.
Početkom godine osvijetljeni dio igrališta Nk Orača energetski učinkovitom rasvjetom, a sve u cilju poboljšavanja uvjeta na terenu.
Naime, Općina Petrijanec postavila je nove lampe kako bi seniori ali i mladež Nogomentog centra Orač – Nova Ves imala adekvatne uvijete za treniranje, posebice u zimskom periodu. Radi se o 6 rasvjetnih tijela – reflektora SMD Samsung HIT 200 W.
U nogometnom centru Orač – Nova Ves natječe se 5 kategorija, a klub ukupno ima 134 registriranih igrača u svim kategorijama.
NK Orač „Petrijanec“ najstariji je sportski kolektiv na području općine Petrijanec koji kontinuirano djeluje od svog osnutka 1. srpnja 1947.

leave a reply