Varaždinske mažoretkinje slave veliki jubilej

Na Jabuci TV, HRT-u, VTV-u, pa na 21. Špancirfestu

Varaždinske će mažoretkinje u subotu 31. kolovoza obilježiti 25. obljetnicu osnutka i kontinuiranih aktivnosti. Prisjetivši se svoga osnivača i dugogodišnjeg predsjednika Anđelka Zorkovića mažoretkinje su se vratile četvrt stoljeća unatrag, kada su od 1994. godine naovamo nanizale stotine nastupa među kojima i dočekale hrvatske osloboditelje varaždinske Pume, prvoga hrvatskog predsjednika dr Tuđmana za njegova dolaska u Varaždin, varaždinske prvoligaše na čelu s nezaboravnim Đelacom, te lani i svjetske nogometne viceprvake i izbornika Dalića. Gostovanjem u Dobrom jutru prvoga programa HRT-a iduće srijede, Varaždinske će mažoretkinje hrvatskoj javnosti predstaviti osebujni i specifični Ples anđela, posebno priređen za njihov veliki jubilej.

– Riječ je o plesnom nastupu naših Anđelica koji ćemo izvesti uz poseban vizualni doživljaj siluetama na platnu velikog formata u Rajskom vrtu varaždinskog Muzeja anđela tijekom Špancirfesta – napominje voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić. U večernjem programu Jabuke TV dolazeće nedjelje ali i u petak uoči Revije mažoret timova u programu Festivalske televizije VTV-a bit će riječi o 25-godišnjoj bogatoj povijesti Varaždinskih mažoretkinja.

16. Revija mažoret timova u subotu 31. kolovoza 2019. poslijepodne na Korzu će predstaviti naše prijatelje iz brojnih timova, uključujući ponajbolje hrvatske mažoret i twirling klubove predvođene svjetskim prvakom Tihomirom Bendeljom, a posebno atraktivan bit će dolazak i nastup mažoretkinja iz Malog Lošinja, koje već svojom pojavom i izgledom izazivaju svekoliku pozornost.
Nakon mimohoda u 16.30 sati uz pratnju orkestra gradskom jezgrom, u 17 će sati isred gradske viječnice na Korzu početi revijalni nastupi. Svečanom večerom za sve sudionike u restoranu Studentskog centra, slavljeničkom tortom iz varaždinskog Ekosa i prigodnim poklonima u subotu navačer Varaždinske će mažoretkinje proslaviti svoj 25. rođendan.

Posebnu zahvalu upućuju gradu i županiji, Varaždinskoj biskupiji, Muzeju anđela, Turističkoj zajednici, Crtoradu, Vindiji, Vinariji Šafran, Zagrebačkoj banci, općini Sračinec, Flori Rustici, tvrtkama Lotus 91 i Temptech, Fischer kreacijama, Limenoj glazbi Sveti Martin i DVD-u Breznički Hum, kao i medijima.

leave a reply