Predstavljanje EU projekta “Briga za branitelje” – Udruga veterana, vojnika i domoljuba

Udruga Veterana, vojnika i domoljuba poziva Vas na predstavljanje projekta “Briga za branitelje”, u četvrtak 29. kolovoza u 12h u Park Boutique Hotelu (Habdelićeva 6, Varaždin).
Projekt je prijavljen u sklopu poziva “Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata”, prvoga poziva iz Europskog socijalnog fonda usmjerenog specifično braniteljskim udrugama te je započeo u veljači 2019. Godine.
Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca, a njime se pruža pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, poput obavljanja kućanskih poslova, čišćenja stambenog prostora i odlaska u trgovinu, za 20 hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Varaždina, Čakovca, Siska i Zagreba. Uz navedeno, hrvatskim je braniteljima omogućena usluga povremenog prijevoza i pratnje u svrhu odlaska liječniku i uključivanja u društvene aktivnosti. Ujedno, kroz projekt su uz voditelja projekta, zaposlene 4 osobe koje su u procesu edukacije ili su već stekle obrazovanje za obavljanje poslova gerontodomaćina, a nabavljeno je i vozilo u svrhu prijevoza potrebitih korisnika.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.233.812,00 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.048,740,20 kuna, odnosno 85%, dok je 15% osigurano od strane sektorski nadležnog tijela, Ministarstva hrvatskih branitelja.
Predstavljanjem projekta, želi se upoznati varaždinsku javnost s do sada ostvarenim rezultatima projekta te potaknuti promišljanje o potrebama hrvatskih branitelja, kako bi se slične inicijative potaklo i u buduće.
Dodatne informacije o projektu možete dobiti putem internet stranice uvvid.hr.

Veselimo se vašem dolasku.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge veterana, vojnika i domoljuba.

leave a reply