Treći dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019.

izložba, gitaristička radionica i vokalna klinika te koncerti na Korzu i kod Slobode

U trećem smo danu LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 koji, kao i prethodna dva, donosi mnogo zanimljivih i zabavnih sadržaja za sve koji vole glazbu. Sve do 20:00 sati zainteresirani posjetitelji festivala mogu u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici razgledati izložbu 30-ak glazbenih instrumenata i opreme. U 16:00 sati na istom će mjestu početi nova radionica za djecu i početnike, u sklopu koje će danas biti riječi o gitari.
Masterclass radionica je ponovno na rasporedu u 18:00 sati, a vodit će je renomirana vokalistica Ivana Galić. Ona će polaznicima pojasniti razlike između klasične tehnike i tehnike modernih stilova i mjuzikla – beltinga. Nakon toga će, s pratećim bendom, održati koncert na festivalskoj pozornici na glavnom varaždinskom trgu Korzu te okupljenima predstaviti crnački gospel.
Svirki će u sklopu LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu i danas biti na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće gdje će šetačima tijekom poslijepodneva zasvirati i zapjevati i varaždinsko-ivanečki bend jamIT. U sklopu kLOOPske scene Sloboda će pak u Caffe baru Sloboda od 22:00 sata nastupiti dva benda – Stari vukovi te Foreign Sky kao predgrupa svojim starijim i iskusnijim kolegama.
Jučer su u sklopu kLOOPske scene Sloboda također održana dva koncerta, i to jedan domaćeg benda i jedan gostiju iz Zagreba. Nastupio je bend jamIT, a prije njih zagrebački Pusti Care, jedinstven po tome što je sastavljen od mladih doktora. Reći ćemo samo: tko nije bio – može mu biti žao. Baš kao i onima koji nisu bili u prilici popratiti i ostale jučerašnje sadržaje i programe LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu.
Odlična je bila Masterclass radionica – bubnjarska klinika Nevena Mehuna, no posebno je oduševila bubnjarska radionica za djecu i početnike koja je počela pomalo sramežljivo, a pretvorila se u pravi mali jam session. Djeca su još jednom dokazala da glazba ruši sve granice te su sastavili bend u samo par minuta. I priuštili doživljaj kakav bi voljeli da nam se još koji put ponovi.
Veliki interes šetača izazvala je i ulična svirka Danijela Kuserbanja, Nevena Mehuna, Andreja Pošpiša i Dubravka Novaka, kao i nastup Tria Verse koji ćemo, u nastavku festivala, imati prilike čuti u Gajevoj ulici još nekoliko puta.

leave a reply