Prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama na raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 8. kolovoza oko 9.13 sati na raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama. Mladić starosti 19 godina upravljao je Koprivničkom ulicom iz smjera Ludbrega u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja sa Međimurskom ulicom na kojem u tom trenutku nije semafor radio zbog kvara, nije propustio osobno vozilo kojim je Međimurskom ulicom iz smjera Čakovca u smjeru centra grada upravljala 36-godišnjakinja. Uslijed udara došlo je do prevrtanja vozila. Ozljede je zadobila vozačica, 70-godišnja suputnica i sedmomjesečno dijete. Sve ozlijeđene osobe prevezene su u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.
U trenutku prometne nesreće uklanjao se kvar na semaforu, a zbog čega se na mjestu događaja od 7.30 sati nalazio i policijski službenik koji je u vrijeme jačeg intenziteta prometa na raskrižju provodio tjelesno upravljanje prometom.
U vrijeme same prometne nesreće policijski službenik nije upravljao prometom na raskrižju, već je prednost prolaska bila uređena postavljenom prometnom signalizacijom.
Ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu da su na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada je na istima upaljeno žuto treptajuće svjetlo ili kada je semafor isključen dužni poštivati prednost prolaska sukladno postavljenim prometnim znakovima.

leave a reply