Ranteš treći na Baltic Games

Unatoč izgubljenom biciklu, Ranteš je odvozio odličnu vožnju i napravio sve planirane trikove

Baltic Games za najboljeg hrvatskog BMXera pokazale su se kao poligon za testiranje strpljenja. Po dolasku u Gdansk Marin je shvatio da mu je aviokompanija izgubila torbu u kojoj mu se nalaze kaciga i štitnici te bicikl. Kako mu iz aviokompanije nisu mogli reći gdje mu se nalazi bicikl, jedina opcija je bila da njegova mama sjedne u auto, u Mađarskoj od sponzora Elite BMX pokupi sve potrebno za vožnju i doveze se do Gdanjska. Nakon 15 sati vožnje od Varaždina do Gdanjska Marinu stiže BMX i uspijeva se kvalificirati u finale.

Iako je vozio na BMXu na kakvom nije navikao voziti, plasiranje mu nije bilo problem. U finalu je odvozio jednu od boljih vožnja, priuštivši publici odličan show. Čak je po prvi puta napravio i trik backflip barspin to tailwhip. Zaredali su se iznimno zahtjevni trikovi poput flair tailwhip, 720 tailwhip i 360 triple tailwhip, što mu je osiguralo odlično treće mjesto.

‘Jako volim voziti Baltic Games, a moram priznati da mi je ovogodišnja vožnja, unatoč posuđenom BMXu, na kakvom nisam navikao voziti jedna od najdražih do sada. Sretan sam što sam završio treći. Vjetar u leđa da budem što bolji dala mi je i mama koja je vozila 15 sati direktno iz Varaždina samo kako bih ja imao BMX da odvozim utrku. Kad obitelj i prijatelji vjeruju u vas, morate dati najbolje što možete od sebe kako biste im zahvalili. Ja sam završivši treći opravdao sva očekivanja.’ uzbuđeno je izjavio Marin.

Ispred Marina trenutno su natjecanja na kojima će pokušati osvojiti što više bodova koji će mu osigurati plasman na Olimpijske igre Tokio 2020.

leave a reply