Redovita sjednica Upravnog odbora HRS-a

Dvije godine bez kotizacija kao ruka pomoći klubovima

Iz iznimno bogatog dnevnog reda redovite sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, koja je održana u Zagrebu, 8. srpnja 2019., najvažnije odluke svakako su one da se klubovi oslobode plaćanja kotizacije za natjecanje sljedeće dvije godine, odnosno izbor tri dopredsjednika HRS-a.

S obzirom na sve težu financijsku situaciju klubova, skupa putovanja i opremu, HRS je , prema najavi koju je predsjednik Tomislav Grahovac, dao na Izbornoj skupštini, sredinom travnja u Zadru odlučio osloboditi klubove kotizacije, za sve lige koje vodi HRS, s nadom da će im to barem malo pomoći da lakše prebrode poteškoće u kojima se nalaze.

TOMISLAV GRAHOVAC predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza:
„Naš je cilj da svi klubovi koji počnu i završe natjecanje, a ne da nam se događa da netko odustane na pola sezone. Svjesni smo teškoća u kojima se klubovi nalaze. Mi ćemo u HRS-u pronaći način da manjak novca koji je trebao doći od kotizacija u blagajnu Saveza, uštedimo na drugim mjestima, i održimo visoki nivo praćenja natjecanja kao i do sada. To je jako veliki i ozbiljan izdatak za Savez, ali drugog rješenja jednostavno nema. Ligaška natjecanja su nam najvažnija, jer bez njih nema razvoja, posebno mladih igrača i rukometa u cjelini“.

Upravni odbor je izabrao i tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Te će važne funkcije ubuduće obavljati Boris Mesarić, Dragan Kovačević i Zoran Gobac.

Istodobno je usvojen kalendar natjecanja za sljedeću sezonu. Prva ženska liga tako počinje 14./15. rujna. Tjedan dana kasnije starta Premijer liga. Prva liga rukometaša u skupini Sjever počinje 14./15. rujna, a u skupini Jug 28./29. rujna. Uz ostale brojne akte i dokumente, usvojene su i propozicije natjecanja, odluka o povjerenicima/voditeljima natjecanja, liste sudaca i nadzornika, njihove pristojbe.

leave a reply