Proslava sv. Ivana Krstitelja kod varaždinskih franjevaca

U stupove nedavno obnovljenog oltara sv. Ivana Krstitelja bit će pohranjene relikvije kamena iz Svete Zemlje i to s Kalvarije, iz Nazareta, kuće rođenja sv. Ivana Krstitelja te mjesta mučeništva Ivana Krstitelja

Franjevci u Varaždinu posebno svečano proslavit će zaštitnika njihove crkve i samostana svetog Ivana Krstitelja.

Za ovu proslavu pripremat će se trodnevnicom od petka 21. do nedjelje 23. lipnja 2019. svakodnevnom svetom misom s prigodnom homilijom.

Posljednjeg dana trodnevnice, mladomisnik fra Josip Ivkić, inače student u Svetoj Zemlji, donijet će relikvije kamena i to s Kalvarije, iz Nazareta, kuće rođenja sv. Ivana Krstitelja te mjesta mučeništva Ivana Krstitelja (Makeront).

Kameni će biti pohranjeni u stupove nedavno obnovljenog oltara sv. Ivana Krstitelja u crkvi.

Na sam blagdan nebeskog zaštitnika crkve i samostana sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu, bit će cjelodnevno klanjanje koje će od 10 do 15 sati animirati braća franjevci. Zatim od 15 do 16 sati Biblijska molitvena zajednica, od 16 do 17 sati FRAMA te od 17 do 18 sati Franjevački svjetovni red (OFS).

Toga dana, u ponedjeljak 24 lipnja, kod varaždinsikih će franjevaca svečano euharistijsko slavlje u 18.30 sati predslaviti fra Mijo Šarčević OFMCap., gvardijan kapucinskog samostana u Varaždinu.

Osim toga, svete mise će tokom dana biti još u 7, 8 i 9 sati.

leave a reply