330. hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj, ove godine 330. po redu, održat će se posljednjeg vikenda u šestom mjesecu, 29. i 30. lipnja.

29. 6. 2019. (subota)
I ovogodišnje će hodočašće predvoditi varaždinski biskup, mons. Josip Mrzljak. Prema običaju, više stotina varaždinskih hodočasnika pješaka prema Mariji Bistrici uputit će se u subotu 29. lipnja, na blagdan svetih Petra i Pavla, u 3 sata izjutra nakon Službe riječi i blagoslova u varaždinskoj katedrali. Nakon što će proći kroz poznate lokacije hodočasničke rute kao što su Beretinec, Belski dol, gdje će kao i uvijek biti organizirana okrjepa, zatim Budinščine i Konjščine, pješaci će se u 14 sati sabrati na Vinskom Vrhu odakle će krenuti ulazna procesija u Svetište.
Uvečer prvog hodočasničkog dana vjernici će proslaviti svetu misu u 19 sati, a u 21 sat bit će procesija „Put svjetla“ sa svijećama na bistričkoj kalvariji.

30. 6. 2019. (nedjelja)
Glavni hodočasnički dan bit će nedjelja 30. lipnja, kada će se hodočasnicima pješacima tradicionalno pridružiti mnogobrojni vjernici koji će stići automobilima, biciklima, autobusom, vlakom ili pak drugim organiziranim prijevozom. Središnje nedjeljno zavjetno euharistijsko slavlje u 11 sati na prostoru crkve bl. Alojzija Stepinca na otvorenom u Svetištu Majke Božje Bistričke predslavit će biskup Mrzljak.

Organizator ovogodišnjeg hodočašća je župa Kućan Marof.

leave a reply