Hrvatske odbojkašice pobijedile Francusku u Varaždinu

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je pobjedom u Areni Varaždin završila grupnu fazu Europske zlatne lige. Odbojkašice su bile bolje od Francuske rezultatom 3:0 (25:18, 25:17, 25:20) i s nova tri boda zauzele vrh tablice skupine B.

”U usporedbi s prvom utakmicom u Francuskoj, ova današnja bila je baš na našoj razini. Podigli smo sve elemente naše igre i smatram da smo s pristupom i zalaganjem došli do nove pobjede. Vratili smo se nakon poraza u Francuskoj i to je najbitnije!” – izjavila je nakon utakmice Božana Butigan.

Odbojkašice su prije nekoliko dana izgubile u Francuskoj na gostovanju, ali u uzvratnoj utakmici gošćama nisu ostavile puni šansi. U redovima Hrvatske najučinkovitije su bile Nika Stanović i Ema Strunjak s po 12 poena.

”Drago mi je što smo pobijedili zadnju utakmicu 3:0. Igrali smo jako dobro, završili smo grupnu fazu s pet pobjeda i na prvom mjestu. To je odlična najava za Final Four idućeg tjedna!” – izjavila je hrvatska reprezentativka Rene Sain.

Boje Hrvatske branile su Nika Stanović, Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić

Idući izazov za izabranice Daniela Santarellija je Final Four Europske zlatne lige koji se 21. i 22. lipnja igra u Areni Varaždin. Uz Hrvatsku, igrat će još tri najbolje reprezentacije iz skupina Europske zlatne lige. Ulaz na utakmice je besplatan, a televizijski prijenos uživo je na Arena Sport.

leave a reply